Nieuws

Verkeerdsborden

Het bericht was op 26-09-14: 14 nieuwe verkeersborden per 1 januari 2015

Vanaf 1 januari 2015 komen er veertien verkeersborden bij Het gaat om twaalf F- en twee L-borden. Minister Schultz van Haegen heeft de wijziging van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 waarin de nieuwe borden zijn opgenomen, deze week bekendgemaakt. De nieuwe borden zijn vooral bedoeld om in een aantal situaties meer duidelijkheid te bieden.

Het CBR gaat met de uitgevers van verkeersleermiddelen om tafel, zodat duidelijk is wanneer zij de nieuwe borden in hun lesboeken hebben verwerkt. Uiteraard zal het CBR ruim van tevoren aan de opleiders en kandidaten aangeven vanaf wanneer het de nieuwe borden opneemt in de vragen voor de theorie-examens. Voor het praktijkexamen geldt dat de examenkandidaten moeten weten wat de borden betekenen, zodra ze die op de weg tegenkomen.

Het ministeriële besluit is te vinden op rijksoverheid.nl.

Oh ja: wegens van alles en zo is de genoemde termijn niet gehaald. Want drukdrukdruk. De nieuwe streefdatum is nu juli van dit jaar.

Heb je trouwens al eens gehoord hoe Italianen tegen verkeersborden aan kijken? Noord Italianen zien verkeersborden als suggestie, Miden Italianen zien ze als grap. Zuid Italianen ervaren ze als beledigend.

Hou daar rekening mee wanneer je daar op vakantie bent

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.