Nieuws

Vergelijkingstest superbikes (deel 1)

Ondanks dat het sportsegment de laatste jaren sterk aan populariteit heeft ingeboet, blijven de superbikes natuurlijk het summum op tweewielergebied. Zeven van deze uiterst hightech machines nemen het tegen elkaar op in een uitgebreide vergelijkingstest.

In het eerste deel van de test nemen we het zevental vooral technisch onder de loep. Meer specifiek de blokken van de superbikes, die vandaag de dag achteloos meer dan tweehonderd pk uit de mouw schudden. De testfractie bestaande uit de Aprilia RSV4 1100 Factory, BMW S1000RR, Ducati Panigale V4S, Honda CBR1000 RR-R Fireblade SP, Kawasaki ZX-10RR, Suzuki GSX-R1000R en Yamaha YZF-R1M
is gezamenlijk zelfs goed voor 1.454 pk. Had je twintig jaar geleden voorspelt dat de huidige superbikes een litervermogen van meer dan 200 pk zouden hebben, dan werd je ongetwijfeld voor gek versleten. De ene fabrikant beroept zich daarbij op de klassieke benadering, terwijl de ander de hulp inroept van complexe systemen als variabele kleptiming

Uiteraard gingen de machines de rollenbank op, maar daarnaast zijn er ook verschillende acceleratiemetingen gedaan en zijn de versnellingsbakverhoudingen onder de loep genomen.
Lees alles over motorische ontleding van deze zeven exoten in MotoPlus 10/2020, die vanaf vrijdag 15 mei in de winkel ligt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.