Nieuws

Vergelijkingstest nakeds

Ze zijn allemaal naakt en sterk, maar dan is het een kwestie van keuzes. Wil je koppel of veel toeren? Wil je een 2022- of 2023-model? Wij gingen op pad met vijf nakeds en vonden voor ieder wat wils.

Te beginnen bij het voorstellen van de kandidaten. De Indian FTR1200S is de exoot van het vijftal. Zijn 60 graden V-twin start probleemloos en loopt meteen goed rond zonder zich te verslikken. De BMW R1250R is de tweede twin in het gezelschap en zoals altijd bomvol BMW-accessoires, voor bijna vierduizend euro, dat wel. De Z900 van Kawasaki is de goedkoopste van de vijf én op de BMW R1250GS na de bestverkochte motor in Nederland. Honda’s CBR1000R is in de uitgevoerde Black edition misschien wel de fraaiste van allemaal. Vrijwel alles is zwart, zelfs de binnenpoten van de voorvork! Tot slot is er dan nog de Suzuki GSX-S1000, een van de bestsellers van de Japanners. In feite is de Suzuki een van zijn kuip ontdane en slechts licht teruggetunede superbike, en dat merk je.

Allemaal leuk en aardig, maar hoe rijdt het vijftal? En welke is nou de beste naked? Het antwoord op die vragen lees je natuurlijk in MotoPlus 02/2023. Niets missen en liever elke twee weken een nieuwe editie op de mat? Geen zorgen, klik dan hier

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws