Nieuws

Vergelijkingstest 4 crossovers

Wat vroeger een sportieve toermachine was, ofwel een universeel inzetbaar Zwitsers zakmes, heet tegenwoordig crossover. Ofwel een toergerichte hoogpotige machine. Helemaal nieuw in dit segment is de dit jaar gepresenteerde BMW F900XR, die het in MotoPlus 12/2020 de handschoen opneemt tegen zijn voornaamste concurrenten.

Het is niet de eerste keer dat de F900XR in een vergelijkingstest aantreedt dit jaar. In MotoPlus 8/2020 mocht hij zich tegenover zijn broer, de F900R bewijzen, waarbij er toch wel wat kritische noten vielen. Maar hoe vergaat het de Beierse allrounder met zijn 270° paralleltwin tegenover de concurrentie? In dit geval in de vorm van de Ducati Multistrada 950, MV Agusta Turismo Veloce 800 Lusso SCS en Yamaha Tracer 900GT.
Conceptueel weliswaar allemaal in dezelfde vijver vissend, maar toch doet ieder dat op een heel eigen wijze. Qua blokconfiguratie uiteraard, variërend van een klassieke 90° V-twin tot een driecilinder lijnmotor, maar ook rijwieltechnisch en qua uitrusting zijn er grote onderlinge verschillen.

Welke van het kwartet ontpopt zich uiteindelijk als de ultieme middenklasse crossover? Je leest het in MotoPus 12/2020, die vanaf 12 juni in de winkel ligt. Liever het gemak en financiële voordeel van een abonnement? Klik dan hier!

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.