Nieuws

Vergelijkingstest 4 crossovers

Wat vroeger een sportieve toermachine was, ofwel een universeel inzetbaar Zwitsers zakmes, heet tegenwoordig crossover. Ofwel een toergerichte hoogpotige machine. Helemaal nieuw in dit segment is de dit jaar gepresenteerde BMW F900XR, die het in MotoPlus 12/2020 de handschoen opneemt tegen zijn voornaamste concurrenten.

Het is niet de eerste keer dat de F900XR in een vergelijkingstest aantreedt dit jaar. In MotoPlus 8/2020 mocht hij zich tegenover zijn broer, de F900R bewijzen, waarbij er toch wel wat kritische noten vielen. Maar hoe vergaat het de Beierse allrounder met zijn 270° paralleltwin tegenover de concurrentie? In dit geval in de vorm van de Ducati Multistrada 950, MV Agusta Turismo Veloce 800 Lusso SCS en Yamaha Tracer 900GT.
Conceptueel weliswaar allemaal in dezelfde vijver vissend, maar toch doet ieder dat op een heel eigen wijze. Qua blokconfiguratie uiteraard, variërend van een klassieke 90° V-twin tot een driecilinder lijnmotor, maar ook rijwieltechnisch en qua uitrusting zijn er grote onderlinge verschillen.

Welke van het kwartet ontpopt zich uiteindelijk als de ultieme middenklasse crossover? Je leest het in MotoPus 12/2020, die vanaf 12 juni in de winkel ligt. Liever het gemak en financiële voordeel van een abonnement? Klik dan hier!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws