Nieuws

Veneman in WK Superbike

Een droom komt uit voor RAC Racing coureur Barry Veneman. De rijder uit Dalfsen neemt van 15-17 april deel aan het World Superbike kampioenschap op het TT Circuit in Assen. Veneman zal tijdens de races op Assen deel uitmaken van het BMW Motorrad Italia team als vervanger van de geblesseerde James Toseland.

Toseland brak een week voor de World Superbike race op het circuit van Donington Park zijn rechterpols tijdens een test op Motorland Aragon. De Engelse BMW S 1000 RR coureur is hierdoor voor minimaal 6 weken uitgeschakeld en hoopt begin mei tijdens de thuisrace van zijn team op Monza weer te kunnen rijden.
Hierdoor ontstond voor Veneman de mogelijkheid om de plek van Toseland in het BMW Motorrad Italia team in te nemen tijdens het World Superbike weekend in Assen. Mede dankzij de steun van BMW Group Nederland, TT circuit Assen en een aantal trouwe persoonlijke sponsoren heeft Veneman deze felbegeerde plek kunnen bemachtigen.

De laatste keer dat er een Nederlander te zien was in het World Superbike kampioenschap is alweer een tijdje geleden. Arie Vos reed in 2008 nog in Assen met een wildcard en twee jaar daarvoor was het de beurt aan Harry van Beek, die zelfs nog twee punten pakte. Een resultaat dat Veneman met zijn semi-fabrieksmachine zeker zou moeten kunnen evenaren.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws