Nieuws

Veiligheid van Ducati en Dainese

Zoals al was beloofd heeft Ducati de Multistrada 1200 S Touring D-air geïntroduceerd de eerste motorfiets die voorzien is van een volledig geïntegreerd, geavanceerd veiligheidssysteem dat draadloos in verbinding staat met de Ducati Apparel D-air airbag jassen van Dainese.

D-air is het eerste motor airbagsysteem dat de strenge TÜV SÜD tests hebben doorstaan.

Het Multistrada D|air systeem activeert bij een botsing de airbag van zowel de jas van de bestuurder als van de passagier in slechts 45 milliseconden. Vanwege deze korte reactietijd kwam het systeem in aanmerking voor TÜV SÜD certificering en ratificatie hiervan door het Duitse ADAC en de Franse SRA (Sécurité et Réparation Automobiles). En dat zijn erg serieuze clubs. Ondanks alle recente ophef over de ADAC.

Met deze introductie van de Multistrada D-air is Ducati,  de eerste die deze draadloze technologie voor straatgebruik op de markt brengt. Later zal Dainese deze technologie ook beschikbaar stellen voor andere fabrikanten die er gebruik van willen maken en zal Dainese zelf haar eigen haar eigen D-air Street systeem blijven verkopen voor alle motoren waar dit niet standaard geleverd kan worden.

De Ducati Multistrada D-air is tevens uitgerust met Ducati´s semi-actieve Skyhook demping en zal samen met de D-air Street jassen voor verkoop beschikbaar zijn vanaf mei 2014.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws