Nieuws

Veel nieuwe kilometerregistraties bij RDW

Sinds 1 juli van dit jaar zijn erkende garagebedrijven verplicht om de kilometertellerstanden van motorfietsen te registreren. Sindsdien zijn er van 68.000 motoren de stand genoteerd, waarmee het totaal aantal geregistreerde kilometrages op meer dan 100.000 komt, zo maakt het RDW bekend.

Het grootste deel van de nieuwe registraties is doorgegeven bij een reparatie, onderhoud of bandenwissel. Daarna bij een opname in de bedrijfsvoorraad (22%) en bij een tenaamstelling van een motor (17%). Informatie over tellerstanden van motorfietsen wordt opgenomen in het RDW-Voertuigrapport, zo kunnen eigenaren/houders bij verkoop van hun motor de potentiële kopers een overzicht van geregistreerde tellerstanden bieden.

Dit alles moet economische fraude tegengaan en de verkeersveiligheid verbeteren. Een motor met een teruggedraaide kilometerteller is duurder in aanschaf en in onderhoud. Dit uiteraard omdat de motor meer kilometers heeft gereden dan de kilometerstand aangeeft en noodzakelijk onderhoud is veelal gekoppeld aan die kilometerstand.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.