Nieuws

Van gerucht tot persbericht: de Harley Electra Glide 3.0

Gisteren letterlijk nog een gerucht: nu de toekomst. Of de machine echt zo gaat heten? Geen flauw idee. Maar de machine die op de filmset van de Avengers werd gespot door slimme marketeers van Harley? Die electrisch aangedreven Harley die er zo verbazend productierijp uit zag? Was dat nu een filmmodel of…. Waren dat onverwacht spannende opnames van een Harley die er echt zou komen?

Een Harley voor de jeugd hoeft straks geen HD uit Milwakee USA meer te zijn. Hoeft zelfs geen V twin meer te wezen. Met Project Life Wire gooit Harley de lijn uit naar de toekomst. Zelf zegt het bedrijf het zo:

Harley-Davidson presenteert Project LiveWire: op weg naar de eerste elektrische Harley-Davidson
Harley-rijders helpen toekomst van de bike vorm te geven
Harley-Davidson presenteert Project LiveWire: de eerste elektrische motor van het legendarische merk. Hiermee toont het bedrijf aan dat innovatie en een rijke historie hand in hand gaan.
Harley-Davidson nodigt rijders in de Verenigde Staten uit om de toekomst van de eerste elektrische motor vorm te geven door proefritten te maken en feedback te geven op de rijervaring. De elektrische motor is niet direct te koop; Project LiveWire is ontwikkeld om inzicht te verkrijgen in wat rijders verwachten van een elektrische Harley-Davidson.

De Project LiveWire Experience nodigt Harley-rijders uit om proefritten te maken, feedback te geven en het verhaal achter de motor te leren kennen. Via de Jumpstart krijgen ook motorfans zonder rijbewijs de kans Project LiveWire te ervaren door rijsimulatie.
Harley-Davidson gaat met de Project LiveWire Experience op rondreis door de Verenigde Staten, te beginnen met een rit over Route 66. Het merk doet meer dan dertig Harley-Davidson-dealers aan.

In 2015 vervolgt de Project LiveWire Experience zijn reis door de Verenigde Staten. Ook komt de tour daarna naar Canada en Europa.
“Dit project toont aan dat Harley-Davidson zichzelf keer op keer opnieuw uitvindt”, zegt Matt Levatich, President en Chief Operating Officer van de Harley-Davidson Motor Company. “We breiden ons bereik voortdurend uit en spreken steeds diversere doelgroepen aan. Bovendien hebben we onze visie op productontwikkeling en productie herijkt. Dit alles heeft geleid tot vernieuwende producten en projecten, zoals het onlangs gepresenteerde Project RUSHMORE, de Street 500 en 750, en nu dus Project LiveWire.”

Het is fantastisch dat een bedrijf dat aan de wieg van het motorrijden stond zo innovatief blijft. Maar voorlopig blijven de Harleys die wij in MotoPlus testen V twins, die met een paar andere uitlaten er onder nog net zo authentiek klinken als die van een eeuw geleden.

Wil je daar alles over weten? Neem dan eens een proefabonnementje op MotoPlus. Dan heb je ook toegang tot ons hele digitale archief.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Video: 120 jaar FIM

Video: 120 jaar FIM

26 februari, 2024

De Federation Internationale de Motocyclisme (FIM) bestaat 120 jaar en viert dat met een acht minuten lange film ...
Super Hooligan met Indian-roots

Super Hooligan met Indian-roots

24 februari, 2024

Laat Roland Sands los op een motorfiets en negen van de tien keer komt er een enorm gaaf ding uit. Indian liet de ...

Overig nieuws