Nieuws

Van de Kuinder gaat Single brand

VAN DE KUINDER HILVERSUM PER DIRECT YAMAHA EXCLUSIEF DEALER
Familiebedrijven vormen de ruggengraat van de Nederlandse economie. Ze worden bijna altijd geleid
door mensen die een langetermijnvisie hebben, zijn onafhankelijk van vreemde aandeelhouders, investeren in de toekomst en koesteren tradities. Van de Kuinder Motoren is zo’n bedrijf. Een zelfstandig, onafhankelijk familiebedrijf met een lange traditie van service.

De relatie tussen de Hilversumse motorzaak Van de Kuinder en het Japanse Yamaha gaat precies 50 jaar terug. In 1965 verkocht Wiebe van de Kuinder zijn allereerste Yamaha, een 250YDS, aan de heer De Haas uit Naarden. Yamaha was toen een net op de Nederlandse markt geïntroduceerd Japans motorfietsmerk dat met sportieve tweetakten de verstarde Europese motorwereld opschudde.

Nu, in 2015, heeft Van de Kuinder een belangrijke stap gezet bij het verder aanhalen van de banden met Yamaha, door Exclusief dealer van het merk te worden. Dit betekent dat het bedrijf uit Hilversum zich, voor wat de verkoop van nieuwe motorfietsen betreft, volledig concentreert op het Yamaha-programma. Uiteraard blijven andere motormerken wel aanwezig in het grote aanbod gebruikte motoren en motorscooters.

De focus op één merk sluit goed aan op de ontwikkelingen op retailgebied, waarbij speciaalzaken succesvoller dan ooit zijn. Door zich toe te leggen op één motormerk, wil Van de Kuinder de motorrijder nog meer perfect van dienst kunnen zijn. Directeur Roger van de Kuinder: “Yamaha hebben we vooral de afgelopen jaren leren kennen als een perfecte partner, met een fantastisch programma motorfietsen en motorscooters, snelle levering en goede after-sales service. Het merk is al jaren bij ons het meest gewild, dus dit is een logische en goede stap.”

Ton van Geenhuizen, Country Manager Yamaha Motor Europe, branche Nederland: “Wij zijn zeer verheugd dat een goed draaiend familiebedrijf met een rijke 80-jarige historie na 50 jaar Yamaha dealerschap besluit om nog nauwer met Yamaha te willen gaan samenwerken. Dat geeft aan dat er veel vertrouwen in elkaar en in de toekomst is.”

Het team van Van de Kuinder Motoren heet u van harte welkom in haar moderne en goed bereikbare pand aan de rand van Hilversum. Bij Van de Kuinder Motoren kunt u uiteraard ook terecht voor motorkleding, onderhoud, reparaties of de montage van accessoires en motorverhuur.

Yamaha Exclusief dealer Van de Kuinder Motoren vindt u aan de Verlengde Zuiderloswal 27 te Hilversum.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Superdikke naked van BMW komt er

Superdikke naked van BMW komt er

27 mei, 2024

Wat vandaag nog een concept is bij BMW, is morgen vaak realiteit. Dus deze R20 conceptfiets kan zo maar eens een ...

Overig nieuws