Nieuws

Valentino Rossi overleeft tussen de hongerige jonge honden

Valentino Rossi interview

De man is uniek. Bij iedere Grand Prix draagt meer dan de helft van de fans zijn kleuren. Zelfs in Spanje waar hij de onverbiddelijke rivaal is van de nationale helden. Valentino Rossi, 16 februari mocht hij 39 kaarsjes uitblazen, vertelt in aanloop naar de start van de MotoGP hoe hij in een veld vol hongerige jonge honden weet te overleven.

Niet de jongste
Of 39 te oud is voor een motorcoureur? “Goed, ik ben natuurlijk niet meer de jongste”, vertelt Rossi. “En je zou daardoor ook gaan denken dat het ieder jaar weer een stukje zwaarder wordt. Maar in werkelijkheid voel ik me de laatste zes, zeven jaar eigenlijk behoorlijk hetzelfde. Wel anders dan met 20 of 25 jaar hoor, want toen herstelde ik veel sneller na een inspanning. Nu heb ik daar langer voor nodig, maar daarna voel ik me lichamelijk eigenlijk steeds hetzelfde.”

Dit jaar rijdt de Italiaan zijn 23ste GP-seizoen, een nooit eerder vertoonde prestatie en het einde is nog niet in zicht. Rossi strijdt zelfs nog mee om de winst en ook de droom van een 10de wereldtitel is nog lang niet vervlogen. De tegenslagen die hij het afgelopen jaar ondervond doen daar geen afbraak aan. In tegendeel zelfs. Als hij de Yamaha M1 na twee maanden voor het eerst weer ziet, is het er meteen weer, die twinkeling in zijn ogen.

Op de bank voor de televisie?
Wat de toekomst brengt? Dat weet Rossi zelf ook niet. “Het punt is dat je steeds voor jezelf moet beslissen of je nog goed genoeg bent, of je nog genoeg motivatie hebt om honderd procent te geven, om iedere dag te trainen en je concentratie op peil te houden. Of dat je liever thuis op de bank voor de televisie zit om de races te volgen en alleen nog met jonge talentvolle rijders wilt gaan werken? Deze beslissing moet ik iedere keer weer voor mezelf maken als de vraag opkomt of ik door moet gaan of niet.”

Lees het hele interview met de topcoureur in MotoPlus 4, vanaf 23 februari in de winkel. Hierin vertelt hij onder meer over zijn snelle herstel na de dubbele beenbreuk, Jonas Folger en de ‘Academy’.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Langere garantie bij KTM

Langere garantie bij KTM

28 maart, 2024

KTM gaat de garantie op haar 2024-modellen met LC8c- en LC8-krachtbron verlengen naar respectievelijk 4 en 3 ...

Overig nieuws