Nieuws

Vaals weert motorrijder

Bij wijze van proef is de Epenerbaan in Vaals in het weekend afgesloten voor motorrijders. De eerste veertig bekeuringen zijn al uitgedeeld.

Na het afsluiten van sommige dijkwegen zijn motorrijders ook niet langer overal welkom in het Limburgse heuvellandschap. De Epenerbaan is zaterdag en zondag van 9.00 tot 21.00 bij proef afgesloten. De provincie overweegt nog meer wegen af te sluiten voor motorrijders. Als dat gebeurt is het nog een hele opgave om een mooie toerrit door het prachtige Limburgse heuvellandschap te maken.

Het Zwaard van Damocles dat al sinds vorig jaar boven het hoofd van motorrijders hing, is dan toch naar beneden gevallen. Het eerste weekend dat Nederland vanwege corona op slot ging, zorgde voor een stroomversnelling. De in groten getale toerende motorrijders zorgden in dat lenteweekend voor grote verontwaardiging en onbegrip in Limburg. Vaals sloot toen al wegen af vanwege ‘bizar rijgedrag’ van sommige motorrijders. Verkeerswethouder John Coenen sprak in de Limburger zijn verbazing uit: ‘Je waande je bijna op de TT van Assen. Ongelooflijk hoe sommige motorcoureurs door de bochten gaan.’

Een wegafsluiting voor motorrijders is de ongewenste, maar bijna logische vervolgstap op de strenge behandeling van vorige zomer. Vorig jaar werkten lokale korpsen, het Korps Landelijke Politiediensten, het Verkeershandhavingsteam en zelfs Duitse politieagenten samen om hardrijders, lawaaimakers en verkeersaso’s te controleren.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws