Nieuws

V4 Supercorsa, nieuwe plakkers van Pirelli

Met een teaser-foto heeft Pirelli voor 2023 de komst van de nieuwe Supercorsa V4 in de uitvoering SP en SC aangekondigd. 

De SP is een straat-georiënteerde semi-slick, de SC een circuitgerichte band, die in de drie al van Pirelli bekende compounds SC1, SC2 en SC3 leverbaar wordt.

Details over de nieuwe band heeft Pirelli verder nog niet bekendgemaakt, maar gaat volgens de geruchten over een volledig nieuw ontwikkelde band met een nieuwe constructie, contour, compound en profiel. Beide versies zijn voor straatgebruik gehomologeerd en hebben minstens 5 procent negatief profielaandeel. De SP krijgt een dual-compound voor een betere levensduur bij straatgebruik, waarbij het middelste gedeelte slijtvaster is. De SC krijgt zowel voor als achter een enkele compound. Gezien het beoogde gebruik zullen alle compounds waarschijnlijk geen silica bevatten. 

Op de vrijgegeven teaser-foto is in ieder geval het profiel te zien en daaruit valt op te maken dat de nieuwe V4 kortere en bredere profielgleuven heeft, wat de slick-zones op de wangen aanzienlijk breder en langer maakt. 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda Collection Hall heropend

Honda Collection Hall heropend

20 mei, 2024

Honda heeft haar Honda Collection Hall, het museum van het merk in het Mobility Resort Motegi in het Japanse ...

Overig nieuws