Nieuws

V4 Penta: Naked bike op basis van Ducati Panigale V4

Tijdens de Motor Bike Expo in Verona heeft de Italiaanse custombouwer Officine GP Design een naked bike op basis van de Ducati Panigale V4 onthuld. Deze zeer exclusieve motorfiets, waarvoor talloze onderdelen op maat gemaakt zijn, is te koop voor een bedrag van 100.000 euro.

Ondanks zijn zeer stevige prijs, is de verwachting dat de machine binnen de kortste keren uitverkocht is. Dat komt overigens deels door het zeer beperkte aanbod, want er worden maximaal negen van deze V4 Penta’s gebouwd.

Hossack-voorvork
De machine zit vol met bijzondere features. Neem alleen al de zeer in het oog springende voorpartij van de motorfiets. Hiervoor is namelijk een speciale parallelogram-voorvork met centrale Öhlins-vering ontworpen, die werkt volgens het Hossack-principe en is afgesteld door FG Racing. Daar houdt het maatwerk niet op. Ook het zadel, de zijbekleding van de tank en voorspatbord zijn compleet opnieuw ontworpen voor de naakte trim van de Panigale V4.

Ducati leverde zelf de koplamp en het achterlicht. De velgen zijn op hun beurt gemaakt door Jonich Wheels en Rizoma heeft zich gebogen over de hendels, tankdeksel en een flink aantal andere kleine onderdelen. Deze zijn allemaal exclusief voor de V4 Penta gefreesd.

Geheel in lijn met een naked, is ook bij de V4 Penta alle techniek goed zichtbaar. Iedere verkochte motor wordt voorzien van een schildje met daarop het serienummer. Daarnaast heeft Officine GP Design nog een aantal extra accessoires en onderdelen in de aanbieding om de motorfiets nog verder te customizen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Test met ons het Suzuki-gamma!

Test met ons het Suzuki-gamma!

21 april, 2024

Suzuki heeft de wind behoorlijk onder de vleugels. Afgelopen jaar lanceerde de Japanse fabrikant een compleet nieuw ...

Overig nieuws