Nieuws

Updates voor Honda’s vlaggenschip-toermachine

Honda heeft haar in 2018 nog flink vernieuwde GL 1800 Gold Wing voor komend modeljaar van nog een aantal updates voorzien. Zo zijn de injectie en DCT verbeterd en heeft het navigatiesysteem een update gekregen.

Twee jaar na de presentatie van de gloednieuwe Gold Wing komt Honda met de eerste updates voor die modellijn. Zo heeft Honda de injectie en DCT aangepast, waarbij laatstgenoemde nu overigens ook op de standaard-versie (bagger) leverbaar is. Deze aanpassingen (o.a. aangepaste gearing van zowel de lage als hogere versnellingen) komen volgens Honda vooral de manoeuvreerbaarheid  lage snelheden ten goede.

Daarnaast heeft Honda de Gold Wing voor 2020 iets luxer aangekleed. Voor de Tour-variant betekent dit onder meer dat de ledmistlampen nu tot de standaarduitrusting behoren. Ook is  het navigatiesysteem van een zeer welkome update voorzien. Hierdoor wordt het, met het oog op een gedetailleerde routeplanning, mogelijk tot 99 waypoints vast te leggen. Beide uitvoeringen krijgen voor 2020 ook twee USB-poorten. Als laatste is bij de Tour-variant de vering geoptimaliseerd voor meer comfort op langere ritten. Bovendien beschikt deze komend modeljaar over grotere handgrepen voor de passagier.

De 2020 Honda Gold Wing zal beschikbaar zijn in twee nieuwe kleurstellingen, te weten ‘Matte Ballistisch Zwart Metallic’ (basismodel met DCT) en ‘Pearl Glare White’ (toer model met DCT en airbag). Hoeveel de geüpdatete toerbuffels gaan kosten, heeft Honda nog niet bekendgemaakt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws