Nieuws

Update MV Agusta Brutale 1000RR

Afgelopen jaar maakten we voor het eerst kennis met de fraaie MV Agusta Brutale 1000RR. Amper een jaar later is er de eerste update. Die staat hoofdzakelijk in het teken van Euro5, maar links en rechts zijn er ook nog wat andere puntjes op de ‘i’ van deze brute naked gezet.

Kenmerkend voor Brutale 1000RR zijn uiteraard die vier smakelijke uitlaatdempertjes. Die zijn uiteraard gehandhaafd, maar om de Euro5-horde te nemen heeft het uitlaatsysteem wel een nieuwe collector. Verder zitten er nieuwe klepgeleiders in het opnieuw 208 pk sterke 998cc-viercilinderblok en zijn de nokprofielen aangepast voor een betere koppelkromme bij lage toeren en in het middengebied, en dat was al niet misselijk bij de vorige generatie….

Ook op elektronicagebied zijn er wat zaken gewijzigd aan deze Italiaanse volbloed. Zo is het IMU-platform vernieuwd, wordt er een nieuwe ABS-module met bochtenfunctie van Continental gebruikt en zit er een nieuwe 5 inch TFT-dashboard voor je neus. En – last but nog least – hebben ze bij MV Agusta besloten om een nieuwe set voetsteunen met meer grip te gebruiken. En verder is het uiteraard een likkebaardend lekkere machine om naar te kijken gebleven.

Wat de nieuwe Brutale 1000RR gaat kosten, is nog niet bekend, maar gaat vast niet veel minder zijn dan de ruim 34 mille die er voorheen voor moest worden afgetikt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws