Nieuws

Ultima, BMW R1300GS special van Wunderlich

De nieuwe BMW R1300GS is koud op de markt of de eerste specials duiken al op, zoals deze woeste Ultima, een ‘bewerking’ door het Duitse Wunderlich.

De ontwerpers en ontwikkelaars van Wunderlich hebben met deze Ultima het robuuste karakter van de BMW R1300GS nog verder voor het voetlicht willen halen. En het moet gezegd, hij is niet te missen met zijn led matrix koplamp met Clear-koplampbeschermer en de heldere Micoflooter-mistlichten. De stevige motor- en tankbeschermkappen van hoogwaardig roestvrijstaal doen ook nog een robuuste duit in het zakje, evenals de radiateurbeschermkappen en de afdekkappen van het injectiesysteem op de cilinders.

Het belangrijkste accent wordt volgens de makers echter gelegd door de Aktivkomfort zadels en de felgele carter-beschermplaat. Die laatste moet trouwens meer zijdelingse bescherming bieden dan het origineel. Die felgele kleuren doen trouwens denken aan de eerdere X2 GS-concept van Wunderlich met voorwielaandrijving en achteruitversnelling. Het Ultima-concept wordt compleet gemaakt met het Flowjet windscherm en de Click Bag 6 tanktas.

Natuurlijk is dit een ‘over the  top’ voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is met de accessoires van de Duitse fabrikant, maar alle onderdelen zijn gewoon los bestelbaar. Info: www.wunderlich.de

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Video: 120 jaar FIM

Video: 120 jaar FIM

26 februari, 2024

De Federation Internationale de Motocyclisme (FIM) bestaat 120 jaar en viert dat met een acht minuten lange film ...
Super Hooligan met Indian-roots

Super Hooligan met Indian-roots

24 februari, 2024

Laat Roland Sands los op een motorfiets en negen van de tien keer komt er een enorm gaaf ding uit. Indian liet de ...

Overig nieuws