Nieuws

Ultieme outfit van Touratech

Oogt bekend dit nieuwe pak van Touratech? Kan, komt enerzijds waarschijnlijk door de bekende kleurstelling, en anderzijds doordat de Duitse firma al sinds jaar en dag een brede variatie aan Compañero-textielpakken in haar protfolio heeft. Deze jongste versie luistert naar de naam Compañero Ultimate, en dat laatste slaat op het feit dat het in samenwerking met Stadler ontworpen pak aan de hoogste actuele technische standaard voldoet!

Het is volgens de fabrikant momenteel zelfs het enige in Europa gefabriceerde textielpak dat aan de hoogste AAA-veiligheidseisen (volgens de EN 17092-2 richtlijn) voldoet. De Ultimate kan dan ook bogen op de meest hoogwaardige materialen en constructieve oplossingen. De buitenlaag is bijvoorbeeld van een Gore-Tex Pro Shell drielaags laminaat, dat op valgevoelige plaatsen is verstevigd met zeer slijtvast Armacor. Triple A betekent uiteraard ook enkel gebruik van level 2 protectoren, en dat op alle belangrijke plaatsen, dus ook op borst, rug en heupen.

De ergonomische snit van onder meer schouders, ellenbogen en knieën waarborgt een optimale pasvorm, terwijl het draagcomfort weer een boost krijgt van een uitgekiende warmtehuishouding. Zo zorgt een ventilatiesysteem met niet minder dan vijftien openingen voor de nodige verkoeling, terwijl een los te dragen thermojack van Polartec Wind Pro je door de koude dagen heen helpt. Net als de afneembare (waterdichte) stormkraag trouwens. Verder bestaat de standaarduitrusting onder meer nog uit een niergordel, rondlopende verbindingsrits, tig (deels waterdichte) zakken, verschillende wijdteverstelmogelijkheden en een comfortkraag. Eigenlijk teveel om op te noemen.

Dat alles heeft overigens wel een (zeer) stevig prijskaartje, de in een breed matenspectrum verkrijgbare Compañero Ultimate hangt namelijk in de winkel voor respectievelijk € 1.999,- (jas) en € 1.199,- (broek). Da’s even slikken inderdaad. Info: www.touratech.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws