Nieuws

Ultiem circuit(je)beest

Vol bravoure noemt KTM de 450 SMR de referentie bij de supermoto’s. De specificaties van 2024-model liegen er ook niet om.

Het 450cc-blok knalt er een imposante 63 pk uit. De eencilinder weegt zelf slechts 27 kilo. KTM geeft geen gewicht op van de complete machine, maar de 450-enduro uit dezelfde stal zet leeg nog geen 106 kilo op de weegschaal. Dan weet je ongeveer waar deze supermotard zonder verlichting op uitkomt. Speelkwartier gegarandeerd.

In vergelijking met het 2023 model heeft een nieuw kleurenschema met – natuurlijk – oranje, wit en zwart. Het paars verwijst naar de wedstrijdmachines van 1990. Het rijwielgedeelte heeft een nieuw aluminium achterframe van 1815 gram. De aluminium swingarm is eveneens nieuw. Natuurlijk zit voor- en achteraan topspul van huisleverancier WP.

Vooraan zit een ø 48 millimeter XACT-vork die vooral de laatste veertig millimeter van de slag progressief harder dempt. Achteraan filtert de XACT-monoshockdemper alle onrust weg. Vanzelfsprekend is alles volop instelbaar. Vooraan zet een Brembo vierzuigerremklauw de SMR razendsnel stil. Met de enkelzuigerklauw achteraan kun je de motor – zoals het heurt bij deze discipline – mooi glijdend de bocht insturen.

Aan elektronica geen gebrek op deze ‘kleine’ eencilinder. De 450 SMR beschikt over twee rijmodi, launch control, traction control en een quickshifter. Mocht je de motorfiets onverhoopt laten crashen dan zet het ROS (Roll Over sensor) automatisch het blok uit. Deze maand staat de motorfiets al in de showroom. De prijs is nog niet bekend, maar ter indicatie: het 2023-model kost € 12.560,-

Klik hier voor meer informatie en een dealer in de buurt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws