Nieuws

Uitverkoop bij Buell

Mocht je nog hoop koesteren voor Buell als merk, dan hebben we slecht nieuws. Vanaf 28 januari gaat de Buell fabriek in East Troy, Wisconsin, in de uitverkoop. Inclusief het volledige inventaris. Dat beslaat niet alleen gereedschap, onderdelen en productiestraten, maar ook vrachtauto’s, trailers, meubilair, een KTM Super Duke en een Triumph Street Triple. Waarschijnlijk zijn deze motoren door Buell gebruikt ter vergelijking, bij de ontwikkeling van hun eigen modellen.
Intussen blijft de opheffing van Buell als motorproducent nog allerlei vragen oproepen. Waarom heeft Harley het sportmerk niet gewoon verkocht, bijvoorbeeld? Dat zijn ze met MV Agusta toch ook van plan? Of is het inderhaast gevormde Erik Buell Racing een poging om het merk in leven te houden? Om terug te keren als het economisch weer wat beter gaat?
Hoe dan ook, mocht je eind van deze maand in de buurt zijn en nog wat Buell-deeltjes nodig hebben, check dan bij Liquid Asset Partners hoe de verkoop in zijn werk gaat. 
En blijf hopen dat Buell weer terug komt. Een dapper afwijkend merk met een duidelijke visie: daar kunnen we er niet genoeg van hebben!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws