Uit MotoPlus Magazine

Tien waterdichte korte handschoenen getest

Korte motorhandschoenen worden zeker niet door alle motorrijders op handen gedragen. Niet veilig genoeg, luidt dan steevast het antwoord. Maar is dat echt wel zo?

Om daar een antwoord op te geven, hebben we tien paar van dit soort handschoenen aan een intensieve test onderworpen. De enige voorwaarde die we daarbij aan de deelnemende leveranciers stelden, was dat het een waterdichte korte handschoen moest zijn. De verkoopprijs was van ondergeschikt belang, waardoor het testveld wat dat betreft enorm gevarieerd is, met 70 euro voor het goedkoopste setje en meer dan het dubbele voor de duurste. De conclusie? Eenmaal nat vielen er toch een paar door de mand en ja, sommige korte handschoenen blijken in het geval van een glijpartij verre van ideaal met onder andere falende polsriempjes. Maar aan de andere kant zijn er zeker ook voldoende exemplaren die makkelijk kunnen wedijveren met de langere variant.

Wil je echt van de hoed en de rand weten? Lees dan de volledige test in MotoPlus 17, die nu in de winkel ligt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.