Uit MotoPlus Magazine

Onthaasten doe je hier: Noord-Portugal

Denk je aan Portugal, dan komt al snel de Algarve bovendrijven, het walhalla voor de overwinterende pensionada. Het noorden van Portugal is beduidend minder populair onder toeristen, maar minder populair betekent zeker niet minder mooi. De adembenemende Douro-vallei wist zelfs een plekje op de Unesco Werelderfgoedlijst te veroveren. Terecht zo blijkt…

Ongeacht of je je hier nu op of naast het asfalt begeeft, de regio is overal even adembenemend. Onthaasten doe je hier vanzelf wel! Dus ‘muito obrigado’ Alto Douro, je bent prachtig en we komen zeker weer terug. Voor nu helaas, rest enkel nog de terugweg naar Porto.

Hoewel helaas, ook deze route is weer gelardeerd met oneindig veel bochten, bovendien maakt de stad zelf de sier met een rijke historie en een ongekend aanstekelijke levendigheid. Een juweeltje kortom. Uiteindelijk parkeren we de motoren direct voor het hotel. Het werk zit er op, tijd om na te genieten op het terras met uitzicht op de fascinerende metalen boogbrug Ponte Luís I die de Douro overspant. De perfecte idylle om deze eigenlijk veel te korte trip waardig af te sluiten. Het imaginaire belevenissenboek heeft er weer een prachtig hoofdstuk bij!

Lees het hele artikel in MotoPlus 05/2019

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste indruk: Indian Scout

Eerste indruk: Indian Scout

17 april, 2024

Zon hoog aan de hemel, rechts van me het glinsterende wateroppervlak van de Stille Oceaan dat helemaal doorloopt ...

Overig nieuws