Nieuws

Tweede Harley Icons-model onthuld!

Afgelopen jaar presenteerde Harley-Davidson met de Electra Glide Revival het eerste model uit haar nieuwe Icons Collection. Een in een gelimiteerde oplage gebouwde serie specials, die is geïnspireerd door iconische modellen uit Harley’s verleden. Nu is het de beurt aan de tweede telg: deze Low Rider El Diablo als ode aan de FXRT uit 1983.

Afgelopen januari presenteerde Harley-Davidson enkele nieuwe bagger-modellen, waaronder de Low Rider ST met de 117 Milwaukee-Eight V-twin, zijkoffers en topkuip in de stijl van de FXRT uit de jaren tachtig. In de bijbehorende homologatiepapieren van de Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) stond naast Low Rider S en Low Rider ST nog een derde model: El Diablo. En naar nu blijkt is dat Harley’s 2022 Icons-model, die de West Coast Custom-stijl op een kleurrijke manier voortzet.

Rood is bepaald geen gangbare kleur in de 2022 Harley line-up, enkel de CVO-modellen zijn in een donkerrode kleurstelling gehuld. In het geval van dit jongste Icons-model draagt niet alleen de motor zelf de naam El Diablo, maar ook alle 5(!) met de hand aangebrachte lakkleuren. De basiskleur is El Diablo Bright Red, aangevuld met een laagje El Diablo Bright Red Sunglo. De rode pinstripes onderbreken daarbij de kleuren El Diablo Dark Red en El Diablo Dark Red Pearl. En als laatste is er dan nog een laag El Diablo Dark Red Metallic, die de basislaag omlijst en de schaduwwerking en het diepte-effect volgens Harley-Davidson nog versterkt. Het volledige lakwerk komt op het conto van Gunslinger Custom Paint, dat ook verantwoordelijk is voor het lakwerk op de CVO-modellen en andere specials.

Naast het exclusieve en bijzonder vurige jasje geeft Harley de El Diablo ook nog een Rockford Fosgate audiosysteem mee, dat optioneel is op de Low Rider ST. Lijkt je wel wat, deze Duivelse twin? Dan is enige haast geboden, wereldwijd zijn er namelijk slechts 1.500 exemplaren beschikbaar. Wel even eerst je banksaldo checken, met een vanaf prijs van € 35.995,- is het niet echt het koopje van de maand! Info: www.harley-davidson.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test Suzuki GSX-8R

Eerste test Suzuki GSX-8R

2 maart, 2024

Suzuki breidt haar afgelopen jaar geïntroduceerde paralleltwinplatform nu uit met een sportieve exponent? Met een ...
Kawasaki Promo Tour 2024

Kawasaki Promo Tour 2024

1 maart, 2024

Vrijblijvend proefrijden op je favoriete Kawasaki. Dit jaar trekt de Kawasaki Promo Tour weer door het land om jou ...
Stijlvol jasje van LS2

Stijlvol jasje van LS2

1 maart, 2024

LS2 ken je waarschijnlijk voornamelijk van haar helmen, maar de Spaanse firma heeft inmiddels ook een uitgebreid ...

Overig nieuws