Nieuws

Twee special editions Honda X-ADV

De opmerkelijke X-ADV is een Europese verkooptopper voor Honda. Geen wonder dat het met twee specials komt van de ruige scooter.

Bijna 60.000 exemplaren verkocht Honda sinds 2016 van de X-ADV in Europa. Vorig jaar eindigde de scooter – na de Africa Twin en CB650R – op plek drie van best verkopende Honda’s zwaarder dan 350 cc. Om zo succesvol te blijven lanceert de Japanse fabrikant voor 2024 twee nieuwe edities. Die staan overigens al in september van dit jaar bij de dealer.

De eerste is gespoten in Iridium Grey Metallic. De tweede in Grand Prix Red. In beide gevallen hebben de ADV’s de zogenaamde ‘big logo’ graphics. Naast deze speciale kleuren blijft de scooter beschikbaar in het zwart en het ‘Puco blauw’ voegt zich daar bij.

Technisch blijft de X-ADV bij het oude. Onder het plaatwerk schuilt een 745cc zware tweecilinder. Die is goed voor 58,7 pk en 69 Nm. Die schieten de 236 kilo zware scooter, die over een automatische DCT zesbak beschikt – in mum van tijd weg bij het verkeerslicht.

Ook in 2024 zet Honda in op accessoires. Om het mensen makkelijk te maken stelt het pakketten samen waarvan de naam wel ongeveer de inhoud verklapt. In het Adventure Pakket zitten natuurlijk onder meer protectie, handkappen en mistlampen. Het Style Pakket gaat voor de opsmuk en het Travel Pakket maakt bagagevervoer en langere ritten mogelijk.

Op zoek naar dealer om de X-ADV straks in het echt te zien. Hier vind je een dealer in de buurt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Nieuw kentekenbewijs in aantocht

Nieuw kentekenbewijs in aantocht

27 april, 2024

Het kentekenbewijs gaat veranderen. Het nieuwe kentekenbewijs wordt vanaf half juni uitgegeven en het heeft een ...
Honda-kloon van Cyclone

Honda-kloon van Cyclone

26 april, 2024

Zongshen dochteronderneming Cyclone heeft met de RC680 haar eerste supersportfiets gepresenteerd. Eerder deze maand ...

Overig nieuws