Nieuws

Twee keer twee

Afgelopen november toonden de techneuten van CR&S in Milaan een mono- en biposto roadsterversie van hun oogverblindend mooie DUU, die precies een jaar eerder op de EICMA aan het publiek werd gepresenteerd. De naam DUU betekent ‘twee’ in Milanees dialect en is een verwijzing niet alleen naar twin in het vooronder, maar ook naar diens tweeliter cilinderinhoud. Dat luchtgekoelde blok met 135 pk komt uit de schappen van het Amerikaanse S&S en vormt één van de twee hoofdbestanddelen van het concept dat de Italianen voor ogen hadden, namelijk het combineren van de pure power van een dikke Amerikaanse V-twin met de lichtvoetigheid van een Europese machine. Ofwel, het beste van twee werelden verenigen, de gedachte achter de naamgeving moge inmiddels duidelijk zijn.
Een stalen frame, waarvan de dikke centrale buis eveneens dienst doet als brandstoftank, vormt de basis van het rijwielgedeelte, dat wordt bijgestaan door een Ø 48 millimeter telescoop voorvork en progressieve achterschokdemper.
Een heerlijk minimalistisch ogend en exclusief stukje speelgoed, waarvan het prijskaartje wellicht minder hoog is dan je zou verwachten. De eenzitteruitvoering met vijfversnellingsbak staat namelijk op papier voor € 19.000,- exclusief BTW, wil je de luxe van een zesversnellingsbak dan moet je 900 euro extra neertellen. Zit je nog wel met de levertijd, door de meer dan 130 voorbestellingen is de 2011 productie namelijk al uitverkocht. Info: www.crs-motorcycles.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws