Nieuws

Tuscany Gravel Cup 2022, Italiaans motoravontuur

Half mei nog een gaatje in de agenda en ben je een beetje avontuurlijk aangelegd? Dan is de Tuscany Gravel Cup, die van 18 tot 22 mei plaatsvindt, misschien wel de trip voor jou!

Mits je geen koudwatervrees krijgt van onverharde ondergrond dan, want deze 5-daagse en 900 kilometer lange adventure-belevenis voert je over de meest uiteenlopende gravelpaden, uitdagende trails (afhankelijk van de dag 60/70% offroad) en ja, van tijd tot tijd ook prachtige stukjes asfaltserpentine. En dat allemaal door een van de mooiste streken van Italië, Toscane. Hoogtepunt, van het door het Italiaanse OnOff georganiseerde evenement, is de slotdag, waarop de legendarische L’Eroica route wordt gereden met gravelpaden tussen Chianti en het UNESCO-erfgoed van Val d’Orcia ten zuiden van Siena. Die dag is er ook jaarlijkse OnOff Polvere & Gloria festival. Op de andere dagen wordt er door het hart van Toscane gereden, tussen Crete Senesi, Chianti en de heuvels van Volterra.

Middels de door de organisatie verstrekte GPX-routes kun je zelf rijden en navigeren en uiteraard terugvallen op ondersteunen van de staf indien nodig. En uiteraard is er tijd om even te genieten van de vele historische plaatsjes waar de routes langs voeren. Er kunnen slechts vijftig gelukkigen aan deze trip deelnemen, en er is ook mogelijkheid tot het huren van een motor. Kijk voor meer info op: www.tuscanygravelcup.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws