Nieuws

Triumphs nieuwe Speed Triple S en Speed Triple RS zijn lichter én krachtiger

Stoerder, krachtiger en geavanceerder dan ooit. Triumph windt er geen doekjes om. De gloednieuwe Speed Triple S en RS, die de Britse motorbouwer tijdens haar Roadshow heeft gepresenteerd, zijn de naam ‘factory streetfighter’ meer dan waard.

Voor deze nieuwe generatie heeft Triumph het driecilinder motorblok verder doorontwikkeld. Dat leverde naast een prestatieverbetering ook een gewichtsbesparing op. Zo is het topvermogen, ten opzichte van de vorige generatie, met 7% naar 150 pk gestegen. Het gewicht is, bij de RS, met liefst 3 kilo omlaag gegaan.

Triple-Brul
“We hebben serieus grote veranderingen aangebracht aan het motorblok van de nieuwe Speed Triple. Het resultaat is een motor die makkelijker versnelt en meer toeren kan draaien, met een rode lijn die nu 1.000 toeren hoger ligt dan bij de vorige generatie”, vertelt Stuart Wood , Chief Engineer van Triumph Motorcycles. “Dit levert meer Triumph Triple-karakter, een dynamischere gasrespons en de bij een Triumph passende, onmiskenbaar donkere Triple-brul.”

Zowel de nieuwe S als de RS is uitgerust met een verticaal verstelbaar, 5-inch TFT-kleurendashboard met optimale zichtbaarheid. De lay-out van dit display is gekoppeld aan de verschillende rijmodi, waarbij er keuze is uit vijf verschillende. Hierdoor krijg je bij verschillende standen, meer of juist minder informatie te zien. Daarnaast zijn beide motoren standaard uitgerust met een uitschakelbaar ABS (bochten-ABS op de RS), cruise control en uitschakelbare tractiecontrole.

Geavanceerder
De Speed Triple RS beschikt daarnaast ook over een nieuw keyless stuurslot en startsysteem, elektronisch geactiveerd door de vergrendelknop op de switchcube, met de optie om de keyless-functie uit te schakelen.

Meer over de nieuwe Triumph Speed Triple S en RS lees je in MotoPlus 4, die op vrijdag 23 februari verschijnt. Beide motoren zijn nu al te zien in Nederland, tijdens de Roadshow van Triumph. De data en locaties hiervan, vind je hier.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws