Nieuws

Triumphs elektrische motor nadert voltooiing

Dat Triumph achter de schermen bezig is met de ontwikkeling van haar eerste elektrische motorfiets, het TE-1 project genaamd, was al bekend. Inmiddels is bekend geworden dat het project, waaraan ook Williams, Integral Motor en de Universiteit van Warwick hun steentje bijdragen, al in een behoorlijk vergevorderd stadium is aanbeland.

Fase 4 om precies te zijn, aldus Triumph, en daarin gaat de nieuwe tweewieler voor het eerst echt de weg op. In de komende zes maanden zullen onder meer wegligging, acceleratie, remwerking, regeneratiefunctie, elektronica, verbruik en de thermische huishouding kritisch worden getest. Mocht aan het einde van die testperiode alles oké worden bevonden, dan krijgt de TE-1 zijn definitieve bodywork en kleurstelling aangemeten.

Dan zullen ook de definitieve specificaties bekend worden gemaakt, al heeft Triumph al wel een klein tipje van de sluier opgetild. Niet zozeer qua specificaties, wel qua design. Triumph heeft namelijk ook de eerste foto’s vrijgegeven, waarop de TE-1, die optisch heel dicht tegen de Street en Speed Triple aanleunt, er al behoorlijk productierijp uitziet. Oogt in ieder geval heel veelbelovend!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws