Nieuws

Triumph Street Triple 2023 gespot

Triumphs Street Triple 765 debuteerde in 2017 en kreeg drie jaar later een kleine update. Precies drie jaar later is het tijd voor de volgende generatie.

Triumph richt zich technisch gezien vooral op het uitlaatsysteem om te voldoen aan de Euro 5+ norm en de daarbij horende aangescherpte akoestische meetmethoden. De collector onder het blok heeft een groter volume dan eerdere prototypes die in Zuid-Spanje door de fotograaf werden gesnapt. De uitlaatbochten veranderen van vorm voor een lagere druk in het uitlaatsysteem.

Verdere interne wijzigingen op de nog steeds 765cc metende triple zijn zeker te verwachten. Sommige daarvan komen mogelijk overeen met het Moto2-blok. Ook die is voor seizoen 2023 aangepast. Het driecilinder blok, dat grotendeels gebaseerd is op de motor van de huidige Street Triple, krijgt nieuwe zuigers, een gewijzigde krukas en een herziene cilinderkop. Sommige van deze wijzigingen gaan nu ook hun weg vinden naar de productiemodellen.

Aan de buitenkant van de nieuwe Street Triple valt vooral het gewijzigde kuipwerk op. Dat is nog discreter dan voorheen en Triumph heeft tegelijkertijd de brandstoftank opnieuw vormgegeven. Het rijwielgedeelte zelf verandert niet voor de S- en R-versies. De sportievere RS is in de toekomst herkenbaar aan Öhlins-vering. Naar verwachting presenteert Triumph de nieuwe Street Triple 765 in november kort voor de internationale motorbeurs Eicma in Italië. Begin 2023 is de nieuwe naked waarschijnlijk al te bestellen bij Triumph.

Nieuwsgierig hoe het Britse feestbeest ook alweer rijdt? Kijk dan hier voor de test van de Street Triple.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws