Nieuws

Triumph Speed Twin Breitling Edition

Wat krijg je als je een fabrikant van luxe horloges en een motorfabrikant als Triumph de koppen bij elkaar steken? Nee, geen opwindbare motorfiets. Wel een heel bijzondere uitvoering van een Speed Twin, de Breitling Limited Edition.

Het eerste dat opvalt, is de opvallende kleur, het blauw van de originele Triumph Thunderbird uit 1951, en de fraaie handgeschilderde details. Leuk is ook het dashboard met stijlkenmerken van een horloge. Ook specifiek voor deze exclusieve uitvoering zijn het geperforeerde leren zadel met opgestikte detaillering en een aantal gefreesde details aan het motorblok. De technische basis is uiteraard de huidige Speed Twin, maar deze Breitling Edition is als verder extraatje voorzien van Öhlins stereo-achterschokdemper met piggyback-reservoir en glanzend zwart uitgevoerde veren.

Limited betekent in dit geval ook echt limited, want er worden slechts 270 Breitling Editions van de Speed Twin gemaakt. Dat wordt benadruk door een genummerde kroonplaat en een certificaat van echtheid, dat is ondertekend door Triumph-baas John Bloor en Breitling-baas Georges Kern. En kopers van deze Speed Twin krijgen ook de gelegenheid om er een bijpassend Breitling Top Time Triumph Limited Edition chronograaf bij aan te schaffen met een gepersonaliseerd en bij de motor passend nummer. Wat de Speed Twin Breitling Edition gaat kosten is nog niet bekend.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test: Yamaha XSR900 GP

Eerste test: Yamaha XSR900 GP

25 mei, 2024

Seks op wielen; de Yamaha XSR900 GP is niets minder. Typisch een motorfiets die je zo uit de folder koopt. Of is ...

Overig nieuws