Nieuws

Triumph maakt Street Triple-familie compleet met nieuwe Street Triple R

Triumph heeft haar Street Triple-familie voor 2020 met een derde model uitgebreid. Na de RS en S, is het dit keer de beurt aan de R-versie. Net als eerdergenoemde modellen, heeft ook de R een flinke verjongingskuur gekregen. De nieuwe Street Triple R staat vanaf april 2020 in de showroom voor € 11.600,-

Daarmee valt de R precies tussen zijn flink aangeklede RS-broer ( € 13.800,-) en de wat meer barebone S-uitvoering (€ 10.400,-) in.

Optisch sluit de nieuwe Street Triple R aan bij de rest van de familie, dus heeft ook dit model voor 2020 een wat scherper en moderner jasje gekregen. Aan de voorzijde gekenmerkt door de nieuwe dubbele led-koplampen met Daytime Running Lights (DLR). Ook het flyscreen, de luchtinlaat, zijpanelen en het kontje zijn nieuw. In tegenstelling tot de RS moet de R – net als de S – het zonder bugspoiler en fraaie bar-end spiegels stellen.

Ook motorisch zijn er verschillen. Zo is de nu Euro5-geschikte 765 cc in de R goed voor een topvermogen 86,8 kW (118 PK) bij 12.000 tpm en 79 Nm koppel bij 9.350 tpm. De airbox en het uitlaatsysteem zijn ook aangepast voor Euro5.  De vernieuwde versnellingsbak, met anti-hop-koppeling, moet het schakelen nog soepeler maken.

Remmen doet de Street Triple R, net als de RS, met Brembo M4.32 remklauwen en verbeterde remblokken. De vering, uit Showa-stal, is volledig verstelbaar, het scharnierpunt van de swingarm is iets aangepast en de motor wordt standaard geleverd op Pirelli Diablo Rosso III’s. Verder beschikt de Triumph over drie rijmodi, ABS en tractiecontrole.

De 2020 Triumph Street Triple R zal te koop zijn in twee kleurstellingen: matt silver ice en sapphire black

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws