Nieuws

Triumph komt met lichte crossover

Triumph breidt de 660-familie komend voorjaar uit met de Tiger Sport 660. De motor op de foto heeft de typische prototype-kleurstelling, maar ziet er meer dan productierijp uit. De nieuweling neemt het frame en de 660cc driecilinder van de Trident 660 ongewijzigd over.

In cijfers vertaalt zich dat in 81 pk vermogen en 64 Nm koppel. In de praktijk vertaalt het zich dan weer in een heerlijk soepele krachtbron, die vooral onderin en in het middengebied lekker vol aanvoelt. Een 48 pk versie voor de A2-klasse lijkt een zekerheidje.

Waar de Trident 660 een vlak zadel heeft, loopt dat bij de Tiger Sport bij de duoplek flink omhoog. De kofferdragers zijn onzichtbaar geïntegreerd in het achterframe. De bestuurder zit er net als de duopassagier goed bij. Het op risers gemonteerde stuur levert een rechtere zitpositie op dan bij de Trident 660, waarbij de direct op het frame gemonteerde kuip scherp naar voren steekt. Het hoge windscherm belooft veel goeds voor de windbescherming. Ook de nieuwe radiateurkappen spelen daarin een rol. Net als op de Trident 660 heeft de nieuwkomer remmen van Nissin en veerelementen van Showa. De nadruk ligt – net als bij de Tiger Sport 1050 – volledig op straatgebruik. Motorrijders met offroad-ambities moeten verder kijken of wachten tot Triumph zijn crossmotoren en enduro’s introduceert.

De Tiger Sport 660 zet zijn tanden met liefde in concurrenten als de Yamaha Tracer 7 of de Kawasaki Versys 650. Hij komt in het voorjaar van 2022 op de markt. Een Trident 660 kost € 9.150,- en om concurrerend te zijn, moet Triumph daar met de nieuwe crossover niet te veel bovenop gooien. Een Tracer 7 kost namelijk € 8.899,- en voor een Versys 650 dien je € 8.849,- neer te leggen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws