Modelnieuws 2019

Triumph introduceert in oktober nieuwe Scrambler 1200

In een teaser-video van 10 seconden heeft Triumph wereldkundig gemaakt op 24 oktober een gloednieuwe Scrambler 1200 te lanceren. Daarmee geeft de Britse motorbouwer gehoor aan haar klanten die al langer zaten te springen om een scrambler met meer vermogen en een grotere cilinderinhoud.

Tot op heden had Triumph alleen de Street Scrambler in haar gamma, met in het hart de bekende 899cc-twin. Die is voor de nieuwe scrambler vervangen door het blok dat we kennen van de Bonneville-modellen. Het vermogen van de nieuwe Scrambler 1200 zal dan ook ergens rond de 80pk en 105 Nm liggen. Qua stijl is de grote scrambler duidelijk gebaseerd op het kleine broertje.

Waar de video meer vragen oproept dan beantwoordt, bieden reeds gelekte spyshots iets meer duidelijkheid. Een flinke aluminium carterbeschermplaat, gespaakte wielen en forse voet aan de jiffy verraden de offroad-ambities van de scrambler.  Op dezelfde foto’s zijn ook een upside-down voorvork, radiaal aangeschroefde Brembo-klauwen en een Öhlins achterschokdemper zichtbaar.

Volgens de Britse motorbouwer is de Scrambler 1200 de eerste motorfiets van een haar nieuwe generatie. “Met nooit eerder geziene niveau’s van duale inzetbaarheid is deze scrambler zowel naast als op het asfalt geweldig”, schrijft Triumph op haar website. “Alles wat een adventure kan maar dan met de authentieke scrambler stijl en attitude.”

Waarom Triumph ervoor kiest de nieuwe scrambler vlak na de Intermot te presenteren, is niet duidelijk. Daardoor is het echter wel zeker dat de EICMA de eerste grote beurs is waar de Scrambler 1200 te zien zal zijn. Wij zijn alvast benieuwd!

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.