Nieuws

Triumph gaat los!

In mei 2012 zal een groot aantal gedurfde nieuwe kleuren, designs en esthetische aanpassingen in het modelgamma van Triumph worden doorgevoerd.

De Tiger 800 zal leverbaar worden in de Sapphire Bleu kleurstelling die ook al wordt gebruikt op de Tiger Explorer. Zijn meer offroad georiënteerde broer, de Tiger 800 XC, krijgt een nog robuustere uitstraling met een nieuwe kleurstelling; Matt Khaki Green. De Tiger 800’s zullen vanaf juni 2012 in de nieuwe kleuren bij de Triumph-dealers staan.

De legendarische Speed Triple zal beschikbaar komen in een spetterend Sulphur Yellow.

Vast wegdromen? Kijk maar op www.triumphmotorcycles.nl

De iconische Daytona 675  wordt ook opgefrist met zo’n opvallende Sulphur Yellow kleurstelling, die met gele pinstripes op de wielen vervolmaakt wordt. De fascinatie bij sportieve motorrijders voor gewichtsvermindering wordt verder gevoed door de montage van een carbon voorspatbord, carbon dashboardaccenten en een carbon uitlaat-hitteschild. De nieuw ogende Daytona wordt nu ook geleverd met een quickshifter en gefreesde hendels om de circuit-genen nog verder te accentueren.

Het topmodel van Triumph’s classics, de Bonneville, wordt nu ook beschikbaar in een opvallende Imperial Purple/White kleurstelling, terwijl het tanklogo als sticker is vervangen door een badge. De koelribben van het motorblok zijn daarbij voorzien van een nieuwe styling, waardoor de retro-look nog meer versterkt wordt.

Twee andere klassieke modellen krijgen ook nieuwe kleuren; de Thruxton wordt nu leverbaar in een klassieke Brooklands Green kleurstelling, terwijl de Scrambler beschikbaar zal zijn in het duistere Matt Graphite .

Triumph’s bekroonde Thunderbird cruiser is nu beschikbaar in een Caspian Blue/Phantom Black en een Marble Red Haze kleurstelling, terwijl alle Thunderbird modellen de two-tone kleurstellingen uitgebreid zien worden naar de voorspatborden. De grotere broer van de Thunderbird, de Storm, krijgt het stoere Matt Graphite op de lijst van kleuropties.

Op de Speedmaster en America, Triumph’s opstap-cruisers, is het uiterlijk van de koelvinnen mooier geworden en werd de leiding van de oliekoeler weggewerkt. De Speedmaster is daarbij verkrijgbaar in twee nieuwe kleuropties – Matt Black en Sapphire Blue/Jet Black. Bij zijn Amerikaanse neef wordt het Caribbean Blue / White-schema ingeruild voor een Sapphire Blue/White optie.

De nieuwe ontwerpen voor 2012 zullen vanaf juni bij de dealers arriveren.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Kleine update voor CFMoto 450SR

Kleine update voor CFMoto 450SR

12 april, 2024

CFMoto heeft haar 450SR A2-racer op de valreep een update gegeven voor het 2024-seizoen.  Het broertje van de 450SR ...

Overig nieuws