Nieuws

Triumph gaat echt WK-motorcross in

Triumph Motorcycles gaat in 2024 deel nemen aan het 250cc FIM wereldkampioenschap motorcross. In 2025 volgt de 450-klasse. Het fabrieksteam gaat opereren onder de vlag van Triumph Racing.

Het Triumph Racing Team is opgezet in samenwerking met Thierry Chizat-Suzzoni. De ervaren teameigenaar zet in 2024 twee gloednieuwe 250cc 4-takt MX-Triumphs in de MX2-klasse in. Een jaar later komt daar de 450cc MXGP-klasse bij.

Triumph Racing gaat alle race-activiteiten van Triumph omvatten, inclusief Moto2 en Supersport. Chizat-Suzzoni brengt de activiteiten onder in zijn gevestigde en succesvolle teamstructuur en -faciliteiten. Vincent Bereni gaat het team leiden. De twee zijn goed voor meer dan tachtig overwinningen in het MXGP-wereldkampioenschap

Triumph Racing is gevestigd in het Triumph hoofdkwartier in Hinckley. Het ontwerp, de technische ontwikkeling en prototypebouw gaat allemaal in het Verenigd Koninkrijk plaatsvinden. Het Motocross World Championship-team wordt gevestigd in Chizat-Suzzoni’s racefaciliteit bij Eindhoven. Nederland speelt dus een rol in Triumphs ambitieuze crossplannen. Het personeel van het raceteam, de activiteiten en de wedstrijdontwikkeling vindt ook plaats nabij Eindhoven.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws