Nieuws

Triumph eert King of Rock and Roll Elvis Presley met speciale T120 Bonneville

Elvis Presley een Triumph-fan? Jazeker, de ‘King of Rock and Roll was een groot liefhebber van het Britse motormerk en kocht in 1965 zelfs eens keer negen Triumphs op één dag voor zijn vrienden uit Memphis, de ‘Memphis Mafia’. Reden voor Triumph om een prachtige T120 Elvis Presley Limited Edition te lanceren ter ere van Elvis en het fascinerende verhaal van zijn ‘Memphis Mafia’ Bonnevilles. 

Volgens de overlevering maakte Elvis in 1965 kennis met Triumph tijdens de opnames van een film. Zijn vriend Jerry Schilling had een nieuwe Triumph T120 besteld en Elvis reed er een rondje mee door Bel Air. Elvis was onder de indruk en toen hij terugkwam zei hij tegen zijn manager Alan Fortis: “Bestel er één voor alle jongens, maar we moeten ze wel vanavond hebben!” Motordealer Bill Robertson & Sons slaagde erin om diezelfde avond nog zeven Triumph’s te leveren – de laatste twee volgden later. De groep reed tot laat in de avond rond en stopte pas toen de buren de politie belden om te klagen.

De goudkleurige Elvis-belettering op deze speciale Elvis-uitvoering van de T120 staat samen met Elvis Presley’s handtekening prominent op de tank en de flanken. Echte fans zullen nog andere Elvis-verwijzingen vinden op deze Triumph, zoals een subtiel ‘Taking Care of Business in a Flash’-embleem. Dat was niet alleen de lijfspreuk van de King, maar stond ook op een halsketting die hij aan de leden van z’n Memphis Mafia schonk.

De Carnival Red kleurstelling is geïnspireerd op de door J Daar gemaakte custom Bonneville, die in 2023 werd gepresenteerd om geld in te zamelen voor de Elvis Presley Charitable Foundation. En net zoals de Bonneville T120 TT die in de comedy western ‘Stay Away Joe’ figureerde én de Bonnevilles die in 1965 door Elvis aan zijn Memphis Mafia werden geschonken, heeft ook de huidige T120 dat kenmerkende Bonneville-DNA met een tijdloos silhouet en de opvallend vormgegeven tank, die zo’n indruk maakte op Elvis. De ‘Aluminium Silver’-strepen op de tank van de Bonneville gaan mooi samen met de gestreepte spatborden en gaan vergezeld handgeschilderde goudkleurige details. Een aantal onderdelen, zoals de klassieke ‘peashooter’-uitlaatdempers, zijn voorzien van een fraaie chromen afwerking. 

Deze Special Edition is gelimiteerd op 925 exemplaren en is voorzien van een uniek nummer op de kroonplaat, met een gelaserde ets van Elvis’ handtekening. Elk van de motorfietsen wordt verkocht met een gouden plaat van Sony in een exclusieve Elvis Presley en Triumph Motorcylces hoes. Daarin zit ook een echtheidscertificaat, ondertekend door Triumph-baas Nick Bloor en Jamie Salter, de oprichter, voorzitter en CEO van ABG, Elvis Presley Enterprises. De nieuwe T120 Elvis Presley Limited Edition is er vanaf € 19.795,- (België: € 17.395,-) en staan vanaf augustus 2024 bij de Triumph-dealer. Info: triumphmotorcycles.nl/ of triumphmotorcycles.be/.

Triumph is trouwens nog steeds op zoek naar die bewuste negen Bonnevilles van Elvis. Er heeft zich al iemand gemeld die ooit de trotse eigenaar was van Jerry Schilling’s Bonneville en dat hij nog steeds de inschrijvingsdocumenten had om dat te bewijzen! Jammer genoeg werd de motor, die intussen roze was overgespoten, jaren geleden doorverkocht. Maar nu het VIN-nummer bevestigd is, gaat de zoektocht verder. Mensen met relevante informatie over één van deze motorfietsen kunnen zich melden via elvistriumph@triumphmotorcycles.com.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Nieuwe roadster van Royal Enfield

Nieuwe roadster van Royal Enfield

20 juli, 2024

Royal Enfield breidt haar 450-platform uit met een nieuw model. De Guerrilla 450 is een roadster met de bekende ...
Even geduld aub!

Even geduld aub!

19 juli, 2024

De tijd vliegt als je lol hebt, zo blijkt maar weer. Zo ben je nog aan het uitbuiken van de Kerstdagen en zo staat ...

Overig nieuws