Nieuws

Touratech allroad-avontuur om de hoek

Van 15 tot en met 17 juli vindt in het Enduro Center Mammutpark in centraal-Duitsland het Touratech Adventure Camp 2022 plaats. Op het menu staan onder meer: offroad rijden door het 130 hectare grote park, trainingen, testritten en ’s avonds de onvermijdelijke barbecue.

Het programma van Touratechs offroadfeestje zit zo vol dat het lastig is waar te beginnen. Laten we eerst maar eens starten met een paar regels. Het Camp is bedoeld voor grote allroads met een minimale cilinderinhoud van 600cc. Die regel houdt het echte endurospul buiten de deur. Bovendien is het evenement niet gratis. Voor de vrijdagmiddag of zondagochtend betaal je € 99,-, voor de hele zaterdag € 199,-.

Avonturiers kamperen in stijl op het terrein. Daar loeien de barbecues, maar voor de luxe-beestjes is er ook nog een restaurant. Proefritten zijn mogelijk op allroadmotoren van onder meer: GasGas, Aprilia, Harley-Davidson, Husqvarna, KTM en Moto Guzzi. Touratech heeft ook een paar motoren volledig aangekleed met de eigen spullen. Ook daarmee kun je proef rijden.

Op het immense terrein heeft Touratech op zes verschillende locaties een trainer staan die tips geeft om beter offroad te rijden. Mocht je liever op eigen houtje over het terrein rijden, dan kan dat ook. Voor de veiligheid mogen er per keer maximaal zeventig rijders buiten spelen in het terrein. Wil je ook deelnemen? Schrijf je dan hier in.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Video: 120 jaar FIM

Video: 120 jaar FIM

26 februari, 2024

De Federation Internationale de Motocyclisme (FIM) bestaat 120 jaar en viert dat met een acht minuten lange film ...

Overig nieuws