Nieuws

TOUR DE TT

TOUR DE TT
De Provincie Drenthe is één attractie rijker, op14 maart is in De Bonte Wever Assen
“de Tour de TT” gelanceerd. Deze historische route is een belevingsroute die over het allereerste TT Circuit voert van 1925. Motorrijders (en ook fietsers)  kunnen zo de oude TT race beleven, zoals de eerste TT coureurs dat vele decennia geleden ook deden. De Tour de TT zit boordevol historie en heeft een lengte van 65 kilometer waarin de twee oude circuits zijn opgenomen. De route van 1925, van Rolde naar Borger, Schoonloo en terug naar Rolde is gecombineerd met de route die van 1926 tot en met 1954 die o.m. over Hooghalen voerde. De start van deze route is anno 2014 nog steeds de start van de hedendaagse TT. De 65 kilometer lange route is zo samengesteld dat er op verschillende plekken gestart kan worden.

De Kick Off
De Bonte Wever is een van de start en finishlocaties met voldoende parkeerplaatsen en horeca. De lancering van de Tour de TT gebeurde dan ook in deze accommodatie, te meer het TT Buro er jarenlang was gevestigd.  De voorzitter van het Recreatieschap Drenthe en burgemeester van Aa en Hunze, de heer Eric van Oosterhout verrichtte samen met een aantal legendarische Nederlandse motorhelden de officiële opening. Piet Knijnenburg (96 jaar, winnaar TT 500 cc klasse op BMW in 1946), Wil Hartog (de Witte Reus TT winnaar 500 cc Suzuki in 1977), Egbert Streuer 3-voudig wereldkampioen in de zijspanklasse en Theo Bult uit Lonneker (in de TT van 1971 werd hij 3e in de 350cc achter Agostini en Read en 2e in de 250cc achter Read). Zij reden met het zijspan van Egbert Streuer de Plaza Mexicana van De Bonte Wever binnen om daar een TT foto wand te onthullen. Deze wand moet alle bezoekers aan het sport- en evenementen-centrum in de sfeer brengen van de TT en duidelijk maken wat voor uniek evenement Assen en daarmee Drenthe in huis heeft.

Website tourdett.nl
Op de website tourdett.nl staat alle informatie hoe de route kan worden gereden. De verschillende start- en finishplaatsen worden benoemd en beschreven, er is achtergrond-informatie over de TT, er zijn filmpjes met historische beelden en andere wetenswaardigheden

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws