Nieuws

Tot de accu leeg is

 HAN Motomotive, houdt op vrijdag 14 juni een snelwegtest met een e-bike. Doel is het ontwikkelen van een eigen model, dat nog zuiniger moet worden.

De proef, die onderdeel uitmaakt van de opleiding Motortechniek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, staat in het teken van de HAN Eco Marathon, een zuinigheidsrace met elektrische voertuigen op het Midlandcircuit in Lelystad. Deze wordt georganiseerd door HAN Automotive.

De studenten van de opleiding motortechniek willen graag bijdragen aan het groene imago door  een elektrische motorfiets te testen.

Niet op het circuit, maar  op de snelweg. Hoofdrolspeler is een Zero S, die helemaal wordt leeggereden met een constante snelheid van 120 km/u. Om ongelukken en een lange wandeling over de vluchtstrook te voorkomen rijdt er een volgauto mee.

Over de rest van de test wordt nog nagedacht, de studenten willen namelijk de Europese testmethode voor het meten van emissies uitproberen en daar hoort een acceleratie bij van 0 tot 50 km/u in 26 seconden En daar maak je geen vrienden mee op de openbare weg.

Grote vraag is of het opgegeven bereik wordt gehaald en welk bereik de motor heeft bij een constante snelheid van 120 km/h. Deze resultaten worden gebruikt in de ontwikkeling van een eigen e-bike, die in 2016 – gekentekend en al – het levenslicht moet zien. Vast staat in ieder geval dat de motor een energie-regeneratiesysteem krijgt om remenergie terug te winnen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Komt BMW met een R18 nineT?

Komt BMW met een R18 nineT?

22 mei, 2024

Begin april verraste de nieuwe BMW Motorrad-baas Markus Flasch met een post op zijn Instagram-profiel. Op een ...

Overig nieuws