Nieuws

TomTom Rider 550 maakt routes plannen nóg makkelijker

De tijd dat de motornavigatie van TomTom nog sterk leek op de auto-variant heeft het bedrijf ver achter zich gelaten. De nieuwe TomTom Rider 550, die tijdens de MOTORbeurs in Utrecht zijn landelijke release heeft, is daar geen uitzondering op. Het nieuwe navigatiesysteem heeft, ten opzichte van zijn voorganger, meer rekenkracht en zorgt voor een nog betere integratie van je smartphone.

Met de Rider 550 kun je bijvoorbeeld SMS- en WhatsApp-berichten laten voorlezen via je headset, en is de nieuwe navigatie geschikt voor Siri en Google Now. Je kunt je smartphone dus via steminstructies bedienen. Het plegen van een telefoontje of opzetten van een nummer is dus nu volledig handsfree te regelen.

Wi-Fi
De optie waar wij het meest van onder de indruk zijn is de geïntegreerde Wi-Fi. Niet zozeer een functie die je tijdens het rijden gebruikt, maar wel vooraf. Zo is het nu een kwestie van eenmalig je navigatiesysteem aanmelden bij je thuisnetwerk, om vervolgens alle updates zonder tussenkomst van een computer direct binnen te halen.

Hetzelfde geldt voor de routes. Die beheer je vanaf de Rider 550 namelijk via de MyDrive-app van TomTom. Een cloud oplossing waardoor je routes bij alle systemen die gebruikmaken van hetzelfde account automatisch gesynchroniseerd worden. Heb je in je pauze even een route gepland, dan staat-ie bij thuiskomst al op je TomTom. Hoe handig!

Lees meer over de nieuwe TomTom Rider 550 in ons speciale Beursnummer of in MotoPlus nummer 5, vanaf 9 maart verkrijgbaar in de winkel.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Gespot: KTM 990 Adventure

Gespot: KTM 990 Adventure

22 juni, 2024

De allroad/adventure is voor nagenoeg ieder merk de grootste melkkoe, toch doen de in 2019 geïntroduceerde 790 ...

Overig nieuws