Toertip

Toertip: Rondje Zeist (115 km)

Met een haast zomers weekend in aantocht, is het de hoogte tijd om het navigatiesysteem weer vol te laden met mooie toerroutes. Bijvoorbeeld deze tocht rond Zeist.

Startpunt van deze Roadbook-Tour is in Huis ter Heide, net iets ten noorden van Zeist. Van daaraf gaat het eerst richting Utrecht om bij Vechten onder de A12 door te gaan en de grote doorgaande wegen zo veel mogelijk te mijden. Langs Odijk, Werkhoven en Cothen komen we in een gebied met erg veel fruitteelt en het is een prachtig gezicht als de fruitbomen in bloei staan, wat dit jaar door het mooie weer iets eerder gebeurd dan gewoonlijk. Richting Darthuizen rijden we door een ongekend mooi stuk natuur, in het centrum van Nederland, met smalle kruip-door-sluip-door weggetjes.

Door Leersum en boswachterij Leersum komen we bij het MotoPlusPunt: BBQ restaurant “De Heuvelrug”. Met een heuse Amerikaanse politieauto op het dak kan je dit punt niet missen. Via Woudenberg rijden we verder richting Amersfoort en komen door het gebied met de naam “Den Treek” vernoemd naar een het landhuis Den Treek. Over de Leusderheide richting Soest en langs paleis Soestdijk komen we in boswachterij De Vuursche. Uiteindelijk komen we via Bilthoven na 115 kilometer weer in Huis ter Heide aan.

Klik hier om de routes te downloaden.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws