Toertip

Route Dwars door Duitsland online

Op weg naar het zuiden is de snelweg natuurlijk bij uitstek de snelste manier om Duitsland te doorkruisen. Maar is dat wel zo? 700.000 files teisteren de Duitse snelwegen op jaarbasis, net als 4.500 wegwerkzaamheden.

In MotoPlus 22/2018 laten we in het reisverhaal ‘Dwars door Duitsland’ zien dat het alternatief over secundaire wegen weliswaar wat langer duurt, maar in plaats van extreem saaie snelwegkilometers wordt de reis daarmee tot een soort van mini-vakantie op zich. In feite een simpele kwestie van de optie ‘snelwegen vermijden’ inschakelen op je TomTom, waardoor we het in eerste instantie niet noodzakelijk achtten om er een route van online te zetten. Echter kregen we zoveel aanvragen in de mailbox naar de route, dat onze GPS-goeroe Gerard even een weekend heeft doorgehaald en een prachtige route van 590 kilometer van Montabaur (net achter het beruchte Ruhrgebiet) naar München in elkaar heeft geknutseld. De route is er uiteraard ook in een omgekeerde versie, je moet immers ook terug. Je vindt de routebestanden hier!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.