Nieuws

TLM 30 jaar jong!

TLM, de grootste Moto Guzzi-specialist van de Benelux, bestaat dit jaar dertig jaar; een een verjaardag die  van 9 t/m 13 april op grootse wijze wordt gevierd tijdens TLM’s Moto Guzzi demoweek.

Als onderdeel van de demoweek heeft TLM zijn deuren in Nijmegen uiteraard ook op Tweede Paasdag geopend, om het nieuwe motorseizoen in stijl af te trappen.

De demoweek is een jaarlijks hoogtepunt op de kalender van TLM, maar dit jaar krijgt dit evenement nog meer glans dankzij het 30-jarig jubileum

In de week van 9 t/m 13 april kunnen klanten en Moto Guzzi-liefhebbers bij TLM kennismaken met de allernieuwste modellen van het legendarische Italiaanse motormerk. Waaronder een aantal Guzzi’s die eind vorig jaar hun wereldwijde debuut beleefden tijdens de beroemde EICMA-show in Milaan en die recent tijdens de Motorbeurs in Utrecht voor het eerst op nationale bodem te zien waren.

De demovloot van TLM bestaat tijdens de demoweek ondermeer uit de nieuwe Norge, de Stelvio NTX, de Griso 8V, de 1200 Sport 8V, de Bellagio, de California en vanzelfsprekend de nieuwe V7. Natuurlijk zijn de Guzzi’s niet alleen statisch te bewonderen, maar kan er ook naar hartelust op gereden worden.

Tweede Paasdag

Rijden vormt tevens een centraal element op Tweede Paasdag, traditioneel de aftrap van het nieuwe motorseizoen. Voor Moto Guzzi-liefhebbers vormt deze tweede maandag van april een extra mooie gelegenheid om koers te zetten naar Nijmegen. Op Tweede Paasdag organiseert TLM namelijk een groot aantal kleine toerritten mét voorrijder voor TLM-klanten en Guzzi-fans. Deelnemers aan deze ritten kunnen hun eigen tweewieler bij TLM voor deze gelegenheid tijdelijk verruilen voor één van de nieuwste demomodellen van Moto Guzzi.

Gegadigden dienen zich hiervoor van tevoren wel te registreren op www.tlm.nl, gezien de te verwachten drukte. Op deze website is tevens meer informatie beschikbaar over de activiteiten van TLM op Tweede Paasdag en tijdens de gehele Moto Guzzi demoweek.

30 jaar Teo Lamers Motorrijwielen

De roots van TLM gaan terug naar de jaren ’70, toen Teo Lamers het merk Moto Guzzi en de V7 ontdekte. In 1982 richtte Teo vervolgens Teo Lamers Motorrijwielen B.V. op, gevestigd aan de Nijverheidsweg 76 te Nijmegen. In die tijd is ook het LAVA raceteam ontstaan, de samenwerking tussen LAmers Guzzi en Italiaanse dealer en racelegende VAlentini Ricci. Het netwerk breidde zich steeds verder uit en zelfs op de fabriek werd Teo kind aan huis. In het museum staat nog steeds één van de LAVA racers uit vervlogen tijden.

In de jaren ’80 groeit Teo Lamers Motorrijwielen gestaag door tot een Moto Guzzi-specialist van formaat. Er worden steeds meer motorfietsen geïmporteerd en op de weg gezet. De werkplaats heeft het drukker dan ooit en er worden diverse monteurs aangenomen. De eerste motorreizen gaan van start en het ‘clubhuis’ aan de Nijverheidsweg wordt steeds drukker. In 1989 barst het bedrijf bijna uit zijn voegen en verhuist Teo Lamers Motorrijwielen naar een veel ruimer perceel en groter pand aan het begin van de Nijverheidsweg.

Internationaal een begrip

De jaren daarna wordt ook het internet omarmd en neemt de bekendheid binnen Nederland en over de grens langzaamaan toe. In september 2002 doen Martijn Kramer en Michiel Kramer hun intrede in het bedrijf en nemen zij het roer van Teo over. In 2004 wordt de website grondig herzien en ontstaat TLM zoals dat tot op de dag van vandaag bekend is; een dynamisch bedrijf vol passie en met een open blik naar de toekomst toe. Het specialisme is gebleven en inmiddels is TLM doorgegroeid tot de grootste Moto Guzzi-specialist van de Benelux en ver daarbuiten.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws