Nieuws

Thruxton RS Ton Up: eerbetoon aan snelle jongens

De Ton Up Boys uit de jaren 50 en 60 op hun caféracers vormen Triumphs inspiratiebron voor de Thruxton RS Ton Up Edition. Maar niet alleen  zij, deze special roemt ook Malcolm Uphill. In 1969 won de coureur namelijk op een Thruxton de Isle of Man TT.

Uphill legde er voor het eerst met een productiemotor een ronde af met een gemiddelde van 100 mph. Dat verklaart het nadrukkelijk aanwezige getal 100 op het kontje. Het Aegan blauw op de benzinetank verwijst duidelijk naar Uphills recordmachine. Die racer had een volle kuip, voor deze special is een – eveneens – blauwe topkuip als accessoire beschikbaar. In totaal heeft Triumph tachtig accessoires voor deze motorfiets.

Het alom aanwezige zwart op de velgen, achterspatbord, zijkapjes en blok contrasteert fraai met het aluminium van de tankdop, uitlaatsysteem en vorkpootbeschermers. Die upside-down voorvork is een volledig instelbare Showa 43 mm. Achteraan doen volledig instelbare Öhlins stereoschokdempers hun stinkende best. Dat geldt ook voor de radiale Brembo M50 monobloc remklauwen. De karaktervolle Bonneville 1.200 cc tweecilinder vormt de krachtbron van de Thruxton RS Ton Up Edition. Het motorblok levert 103 pk bij 7.500 tpm en 112 Nm koppel bij 4.250 tpm. Prachtig plaatje kortom, dat enkel komend jaar in de prijslijst staat.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.