Nieuws

The Starship Meteor schittert

Royal Enfield Meteor plus Arjan van den Boom is Starship Meteor. Ofwel: zo leuk is het eindresultaat als je een gerenommeerde custombouwer loslaat op een betaalbare instapmotorfiets.

Royal Enfield daagde afgelopen jaar het Amsterdamse Ironwood Motorcycles uit om een cruiser te ontwikkelen op basis van de Meteor 350. Vol enthousiasme stortte frontman Arjan van den Boom zich op die taak. Net zo enthousiast stortte hij zich met de standaard Meteor (lees de eerste test hier) in het hoofdstedelijke verkeer om te wennen aan het gevoel en de ergonomie van de motorfiets, voordat hij hem uit elkaar haalde.

Ironwood vond het uiteindelijk niet nodig om veel aan de basis te veranderen. Arjan overgoot de Meteor vooral met het eigen Ironwood-sausje om hem een krachtiger uitstraling te geven. Flink wat zwarte lak geeft de Royal Enfield meer pit. Op de benzinetank schittert de ‘Meteor Rain’ lak van Royal Kustom Works. Zwarte vorkbeschermers, zwart supercrossstuur, custom spatborden, dikke Continental-banden en piggyback schokdempers van YSS ronden het nieuwe stoerdere voorkomen af.

De CNC vervaardigde zadelsteun en het zwevende bobberzadel, dragen verder bij aan de custom look van de motorfiets. Biltwell handvatten, Motogadget knipperlichten aan de voorkant en de Kellermann 1000DF achterlichten maken het af. Een Akrapovic uitlaatdemper geeft de luchtgekoelde ééncilinder volgens Van den Boom een “grillige grom.” De Ironwood Custom Meteor 350 is eind november te zien zijn op de EICMA 2021 in Milaan.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.