Nieuws

“The Guard” van Zero Tolerance Alert

Het eerste onfeilbare motoralarm zonder gedoe!

Zero Tolerance Alert uit De Meern introduceert met The Guard, het eerste motoralarm dat 100 procent zekerheid koppelt aan het ultieme inbouwgemak zonder dat het alarm de boordaccu leegtrekt of storingen geeft op het CAN-bussysteem.

The Guard van Zero Tolerance Alert (ZTA) is bovendien niet uit te peilen en kan overal op de motor geplaatst worden. Het geluidspectrum van de 115 DbA alarmsirene is geheel nieuw ontwikkeld zodat het voor het oor (van de dief) nog véél harder klinkt.

Motoren blijven moeilijk te beveiligen. Keer op keer blijkt dat noch de standaard startonderbreker en dat dure kettingslot de dief uiteindelijk tegenhield. Een gewoon aanvullend alarm kan uitkomst bieden maar doet een aanslag op de kleine accucapaciteit van het boordnet. Daarnaast veroorzaken veel alarmsystemen ongewenste storingen in combinatie met een eventueel aanwezig CAN-bus systeem of het motormanagement.

Bovendien werken de meeste alarmsystemen met een handzender. Die is door een dief met vrij simpele apparatuur uit te peilen, zelfs wanneer er sprake is van meer geavanceerde systemen als een rolling code.

The Guard van Zero Tolerance Alert rekent af met al deze problemen. Zo werkt het in Nederland ontworpen en geproduceerde systeem los van de boordaccu. Dat maakt ook het monteren heel eenvoudig want The Guard grijpt niet in op de bestaande kabelboom. Het systeem zendt niets uit en is daarom niet traceerbaar.

De alarmdetectie geschiedt op basis van verplaatsing ten opzichte van het aardmagnetisch veld, trillingen, schokken en de hellinghoek.

The Guard kent een aantal gevoeligheidsinstellingen en kalibreert zichzelf. Hij gaat niet af bij een windvlaag of als iemand per ongeluk uw motorfiets aantikt. Wel als de motor rechtop gezet wordt, verplaatst wordt of een hardere impact ondergaat. De compacte behuizing is bestand tegen alle invloeden van buitenaf zoals modder, pekel, olie of benzine. De Guard is 100 procent waterdicht en kan onder elke hoek geplaatst worden.

The Guard is standaard uit te breiden met de beveiliging van uw topkoffer of buddyseat. Daarnaast zijn er of komen er nog een aantal modules. De eerste is de mogelijkheid om ook uw helm mee te beveiligen als u die aan de motor bewaard. Dan komt er een stil alarm op uw smartphone en een tracking & tracing systeem. Dat laatste werkt niet met de gebruikelijke GPS/GSM combinatie. Met The Guard blijft uw motor ook te volgen als hij in een stalen laadruimte of een container vervoerd wordt of ondergronds staat in een betonnen ruimte.

De prijzen van The Guard beginnen bij € 400,-. incl. BTW. Van 20 t/m 23 februari tijdens de Motorbeurs Utrecht, geldt een speciale introductieprijs van  € 360,- The Guard is TüV en CE gekeurd. Zie voor meer informatie www.ZTalert.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda Collection Hall heropend

Honda Collection Hall heropend

20 mei, 2024

Honda heeft haar Honda Collection Hall, het museum van het merk in het Mobility Resort Motegi in het Japanse ...

Overig nieuws