Nieuws

Tesla Cyberquad komt er!

Tesla-eigenaar Elon Musk heeft via Twitter bevestigd dat het de elektrisch aangedreven Cyberquad in productie gaat nemen. Deze werd aan het publiek getoond tijdens de presentatie van de nieuwe elektrische Cybertruck van de Amerikanen, maar gaat naar nu blijkt meer dan enkel een bijrolletje in een presentatie vervullen!

Op motorgebied, voor zover je daar bij een quad überhaupt van kunt spreken natuurlijk, blijft het daar dan ook bij. Musk persoonlijk heeft niet echt bijster goede ervaringen met motoren, de reden dat hij in de toekomst dan ook geen elektrische motorfietsen wil bouwen. Voor deze quad maakt hij klaarblijkelijk een uitzondering.

Net als bij de Cybertruck zelf wordt het design voornamelijk gekenmerkt door extreem scherpe hoekige lijnen met tal van driehoekverbanden. Het kuipwerk van het prototype lijkt daarbij van geborsteld rvs, de rest van de machine is gewoon rond een quad-typische basisconstructie gebouwd. Ofwel een dubbel draagarm constructie voor, starre achteras met kettingaandrijving en 15 inch wielen.

De elektrische Tesla ATV wordt in eerste instantie enkel als optie van de Cybertruck leverbaar, waarvan de laadbak onder meer met een laadstation is uitgerust. In een later stadium zal de Cyberquad, waarvan de technische details nog niet bekend zijn, waarschijnlijk ook gewoon los leverbaar worden. De productie start op z’n vroegst in 2022. Even geduld dus nog!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.