Nieuws

Terugroepactie Datatool S4 Red Series Alarm

Scorpion Automotive Ltd, de eigenaar van het merk Datatool, heeft een terugroepactie voor het Datatool S4 red alarmsysteem aangekondigd.

Bij productevaluaties is gebleken dat er bij een aantal alarmsystemen uit de Datatool S4 Red series, die ook worden verkocht onder het label “Triumph Approved Accessory alarm”, functionele problemen kunnen optreden waardoor het alarmsysteem zich niet meer laat uitschakelen. Onderzoek heeft uitgewezen dat het defect doorgaans niet plotseling optreedt, maar dat er zich al eerder symptomen voordoen. Zo kan het steeds moeilijker worden het alarm uit te zetten, het alarm kan onverwachts piepen bij het aan- of uitzetten of het alarm-LED kan slechts flauw oplichten wanneer het alarm is uitgezet. Omdat het defect invloed kan hebben op de veiligheid heeft Scorpion Automotive besloten tot een terugroepactie, waarbij alle betroffen alarmsystemen kosteloos worden vervangen.

Datatool raadt klanten, wiens alarmsysteem bovenstaande symptomen al vertoont, ten strengste af hun motorfiets nog te gebruiken totdat het alarmsysteem is vervangen.

Aan de hand van het serienummer op het installatiecertificaat en/of op de onderzijde van de alarm unit zelf kan worden bepaald of een alarmsysteem tot de betroffen serie behoort. Daartoe kunnen klanten onderstaande identificatieprocedure volgen. Mocht het alarmsysteem eerder onder garantie zijn vervangen, dan moet het serienummer van het vervangende alarmsysteem worden gekozen. Op www.datatool.co.uk/service kan vervolgens worden gecontroleerd of het alarmsysteem onder de terugroepactie valt. Zo ja, dan adviseren wij de klant om zo spoedig mogelijk met de motordealer of met het installatiebedrijf contact op te nemen en daar zijn gegevens te verstrekken, zodat de vervangingsprocedure in gang kan worden gezet. Diegenen, die geen internettoegang hebben, kunnen via onderstaande procedure controleren of hun alarmsysteem tot de betroffen serie behoort:

Hoe herken ik een tot de terugroepactie behorend alarmsysteem:

Stap 1 – vindt het serienummer

Het serienummer bestaat uit acht cijfers die door een liggend streepje van elkaar zijn gescheiden. Bijvoorbeeld 02000140-31150001

De eerste acht cijfers voor het liggende streepje geven de productcode van het alarmsysteem aan. In het bovenstaande voorbeeld is dat 02000140. De acht cijfers na het streepje geven het productienummer weer, in het bovenstaande voorbeeld is dat 31150001. De productcode van het Datatool S4 Red alarmsysteem is 02000140, de productcode van het onder Triumph-label verkochte systemen is dat 02000240.

Andere alarmsystemen vallen niet onder deze terugroepactie .

Stap 2 – identificeer het productie-jaar

Het derde en vierde cijfer van het productienummer geven aan in welk jaar het alarmsysteem is geproduceerd. Bijvoorbeeld: 02000140-31150001 geeft aan dat het alarm in 2015 is geproduceerd.

De terugroepactie betreft alleen alarmsystemen die tussen 2013 en 2016 zijn geproduceerd. Wanneer het derde en vierde cijfer geen 13, 14, 15 of 16 is, valt het alarmsysteem dus buiten deze terugroepactie.

Stap 3 – bepaal de productieweek

De eerste twee cijfers van het productnummer geven de productieweek aan. Bijvoorbeeld: 02000140-31150001 een alarmsysteem dat is geproduceerd in week 31 van 2015 De betroffen productranges zijn:

2013 – week 13 tot 50

2014 – alle alarmsystemen, week 01 tot 51

2015 – alle alarmsystemen, week 01 tot 51

2016 – week 01 tot 08

Klanten die meer informatie wensen adviseren wij contact op te nemen met de motordealer of met het installatiebedrijf. Of een e-mail sturen aan datatool@hocoparts.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste indruk: Kawasaki Z500 SE

Eerste indruk: Kawasaki Z500 SE

18 maart, 2024

Het Europese middensegment groeit. Niet explosief, maar gestaag en dat is interessant genoeg voor Kawasaki  om voor ...

Overig nieuws