Nieuws

Terugblik op de TT

We kunnen terugkijken op een mooi en sportief evenement  met schitterend weer.  Het publieksaantal is ongeveer gelijk gebleven aan vorig jaar (130.000). Een brandende vraag hieruit van de journalisten was: "Hoe kunnen we dit aantal weer omhoog krijgen?"

Volgens TT-voorzitter Bos en TT-directeur Oosterbaan is het belangrijk extra elementen toe te voegen aan het evenement: "De mensen willen driedimensionaal vermaakt worden. Een vliegshow zou in een dergelijk plan passen. Bij andere evenementen heeft een dergelijke show zijn nut al bewezen. Motortoertochten zijn eveneens publiekstrekkers waaraan gedacht kan worden. Ook grotere festivals in de stad met internationale artiesten passen in een dergelijk plan  Een zogenoemde combikaart die toegang verschaft tot de TT en evenementen in de stad is eveneens een mogelijkheid meer bezoekers te trekken. Dit is een aantal voorbeelden van activiteiten die in een totaalplanzouden kunnen passen. Belangrijk hierbij is dat er eerst een goed conceptplan op tafel komt. Vervolgens hoort daar een dito budget bij."

Ook zijn Oosterbaan en Bos het erover eens dat er geïnvesteerd moet worden in toekomstig Nederlands talent: "Het Nederlandse publiek vindt dat interessant en zal hun favoriet aan willen moedigen. Onder meer de onlangs geopende TT junior Track moet hiervoor gaan zorgen. De faciliteiten worden door het TT Circuit aangereikt. Nu is het taak om samen met de KNMV tot een gedegen opleiding te komen waaruit Nederlands talent te voorschijn kan komen. Dorna heeft ook al aangegeven hier een voorstander van te  zijn. Als TT hebben wij er bij Dorna ook al op aangedrongen dat jonge Nederlandse coureurs zoals Scott Deroue moeten doorstromen naar de GP’s, het liefst onder de hoede van een Nederlands team. Bijvoorbeeld het RW Racingteam van Roelof Waninge uit Dwingeloo zou daarvoor een goede optie kunnen zijn."

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Superdikke naked van BMW komt er

Superdikke naked van BMW komt er

27 mei, 2024

Wat vandaag nog een concept is bij BMW, is morgen vaak realiteit. Dus deze R20 conceptfiets kan zo maar eens een ...

Overig nieuws