Nieuws

Terug op Bonneville!

Het legendarische motormerk Triumph is terug op de al even legendarische zoutvlakte van Bonneville. Met het uiterlijk van een straaljager en een dubbeldikke Triumph Motorcycles-krachtbron zal AMA-coureur Jason DiSalvo voor het FIM wereldrecord (nu nog 605,36 km/u) en de magische 400-mijl grens gaan, omgerekend een waanzinnige 643,8 kilometer per uur!

Triumph is al sinds mensenheugenis dé naam op de zoutvlakte van Bonneville, een direct gevolg van de vier historische snelheidsrecords met de Devil’s Arrow, Texas Cee-gar, Dudek/Johnson en Gyronaut X1. Tussen 1955 en 1970 was, met een pauze van 33 dagen, een Triumph altijd de snelste van de wereld. De Triumph Castrol Rocket wil deze titel weer terugbrengen naar haar rechtmatige eigenaar. Niet voor niets draagt het meest bekende Modern Classic-model van Triumph al decennia trots de naam “Bonneville”!

Op de beroemde zoutvlakte in de Amerikaanse staat Utah wordt deze week met de Triumph Castrol Rocket getest, een streamliner oftewel “sigaar” die wordt aangedreven door twee (!) motorblokken van de machtige Triumph Rocket III motorfiets, samen goed voor meer dan 1000 paardenkrachten! Na de testweek volgt een korte evaluatie en direct daarna volgende week de aanval op het wereldsnelheidsrecord voor “streamline” motorfietsen.

Jason DiSalvo: “Land speed racing is de meest pure vorm van motorsport. Je moet in een constant gevecht tegen de elementen alle middelen, alle technieken en al je doorzettingsvermogen gebruiken. Op de zoutvlakte is weinig grip, terwijl de wind je alle kanten op probeert te blazen. Toch is het meest bijzondere aan Bonneville het slag volk daar. De omstandigheden zijn zo uitdagend dat mensen die weinig gemeen lijken te hebben, het daar toch samen moeten doen om de snelste van de wereld te worden.”

Greg Heichelbech van Triumph Motorcycles North America: “Dit project is een hommage aan de geschiedenis van zowel Triumph Motorcycles als onze partner Castrol, waarbij het draait om innovatie, moed en doorzettingsvermogen. Het is een prachtig moment om tegelijkertijd onze historie als motormerk te eren en nieuwe historie te schrijven.”

TRIUMPH CASTROL ROCKET SPECS:
•    Motor: Twee Triumph Rocket III motorblokken
•    Chassis: Carbon Kevlar monocoque
•    Afmetingen: 762 cm x 60 cm x 91 cm
•    Vermogen: 1,000-plus pk @ 9,000 tpm
•    Koppel: 700 Nm
•    Vering: Custom made by Hot Rod Conspiracy
•    Brandstof: Methanol
•    Banden: Goodyear Land Speed Special
•    Motorolie: Castrol Power RS™ 4T 10W-40 volsynthetisch

Schitterende foto’s, een prachtige video, mooie verhalen over de geschiedenis van Triumph op Bonneville en alle informatie vindt u op www.castrolrocket.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

iXS komt met airbag-vest

iXS komt met airbag-vest

1 mei, 2024

Om letsel aan torso en de ruggengraat te voorkomen, brengt iXS het airbag-vest Ipro 1.0 op de markt. Alles bij ...

Overig nieuws