Nieuws

terug in de tijd

Ook met de EICMA vers in het geheugen blijft een redelijk deel van het rijdende motorparj in ons land meer dan 25 jaar jong.

En dat zijn niet alleen doorgewinterde klassiekers, het zijn ook nog best veel motorfietsen uit de eerste helft van de jaren 80.  Met al die motoren wordt nog meer of minder vaak gereden. Houderschapsvrij…

Om ons land en Europa uit de crisis te trekken was besloten die houderschapsvrijstelling in te trekken.

Maar net als elke politieke beslissing blijkt dat er weer eentje in de waan van de dag.

Vanuit het ministerie van Financiën wordt bevestigd dat er op dit moment regelingen worden onderzocht om eigenaren van klassieke auto’s en dito motoren vrij te stellen van de motorrijtuigenbelasting.

De KNMV heeft hierover contact gezocht met het ministerie. Een van de gedachten is de invoering van een zogenaamde “dagenkaart”. Hiermee wordt de eigenaar van het rijtuig de mogelijkheid gegeven bijvoorbeeld 30 of 60 dagen gebruik te maken van de openbare weg zonder motorrijtuigenbelasting te hoeven betalen. Die regeling gold ook in het grijze verkeden.

Het ministerie liet weten alle scenario’s op dit moment door te rekenen op betaalbaarheid en uitvoerbaarheid, alvorens met concrete plannen naar buiten komen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws